Ensurt a Astúries

Una passatgera aconsegueix parar un autobús després de desmaiar-se el conductor

El vehicle va arribar a col·lidir lateralment amb una barrera de seguretat però no hi va haver ferits

zentauroepp45088962 autobus autocar alsa foto alsa180918125948

zentauroepp45088962 autobus autocar alsa foto alsa180918125948

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una passatgera que viatjava en un autobús de l’empresa Alsa va aconseguir aquest dilluns aturar el vehicle després que el conductor perdés el control arran de patir un desmai, segons han confirmat a Europa Press fonts de la companyia. El xofer, que va superar l’últim reconeixement mèdic el 16 d’octubre del 2017, conduïa el servei Llanes-Oviedo de les 17.00 hores. Va patir el desmai a l’altura d’El Berrón, a Siero.

Des d’aquell moment, l’autobús va anar perdent velocitat i fins i tot va arribar a col·lidir lateralment amb la barrera de seguretat esquerra, que dona a la mitjana, fregant-lo. En aquell moment, la viatgera va actuar i va aconseguir aturar el vehicle al voral.

Afortunadament no es va haver de lamentar ferits ni danys entre els viatgers, que van esperar 25 minuts l’arribada d’un altre conductor, que va completar el trajecte fins a Oviedo, una vegada es va comprovar que no hi havia danys importants, tret d’una rascada a la xapa lateral. El conductor va ser traslladat en ambulància a l’Hospital Universitari Central d’Astúries, on continua en observació.

La seva actuació va ser clau

Notícies relacionades

Segons informa el diari regional ‘La Nueva España’, la passatgera que va intervenir va ser una dona de nacionalitat mexicana que viatjava amb la seva dona i el seu fill. Segons fonts de testimonis, la seva actuació va resultar clau, en un moment en què les viatgeres de la primera fila se n’anaven cap enrere per posar-se fora de perill.

Aquest fet arriba dies després que un autobús de la mateixa empresa tingués un greu accident a Avilés, en què hi va haver cinc persones mortes i 15 ferides de ferides. Es continuen investigant els fets. La hipòtesi que té més força ésel desmai del conductor, segons es va explicar des de la Delegació del Govern