33 dones mortes

El CGPJ veu "terrorífica" la xifra d'assassinats masclistes el 2018

L'Observatori contra la Violència de Gènere demana les víctimes que denunciïn per poder ser protegides

dibujo

dibujo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presidenta del’Observatori contra la Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Ángeles Carmona, ha qualificat de "terrorífica" la xifra de 33 assassinats masclistes el 2018 i ha reiterat la necessitat que les víctimes de maltractament denunciïn perquè puguin ser protegides.

"El nombre de dones assassinades revela, sens dubte, que cal fer moltíssim més a Espanya per prevenir i sensibilitzar les dones, que cal demanar ajuda", ha explicat Carmona en una entrevista a 'RNE'.

Notícies relacionades

La responsable de l’Observatori ha insistit que "una dona en el cercle de la violència difícilment surt sense ajuda", però ha admès que en moltes ocasions la denúncia representa per a elles "un acte d’heroïcitat". Per això, ha demanat la col·laboració de l’entorn de les víctimes, família, veïns, companys de feina, totes aquestes persones que l’han de recolzar i fins i tot denunciar perquè aquesta és la manifestació més cruel i inhumana de la desigualtat.

Carmona ha expressat, a més, la seva preocupació pel fet que entre les víctimes mortals hi hagi dones amb ordres de protecció en vigor. "No podem permetre en cap cas que una dona que hagi demanat ajuda mori assassinada, cal continuar avançant en aquesta protecció", ha admès Carmona. Per això, ha explicat que l’Observatori examina cada un dels assassinats i "encara amb més interès aquells amb denúncia" i ha expressat la necessitat que les valoracions de risc siguin "cada vegada més eficaces".