SENTÈNCIA DE L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Quatre anys de presó per a un professor per abusar d'una alumna de 12 anys

El docent va enviar a la nena missatges de contingut sexual i fotos nu i va arribar a abraçar-la i besar-la

zentauroepp8536277 audiencia180905194225

zentauroepp8536277 audiencia180905194225 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó al professor Albert Martínez Espelt, de 33 anys per un delicte d’abús sexual a una alumna de 12 anys, a qui va enviar missatges de contingut sexual i fotografies nu, així com provocar trobades tot sol amb ella en les que la va abraçar i va besar. El tribunal de la Secció Vuitena també li imposa una ordre d’allunyament de dos anys més del temps de condemna i uns altres cinc anys de llibertat vigilada. A més, haurà de pagar una indemnització de 3.000 euros a la víctima. En canvi, se l’absol d’un delicte de difusió de pornografia a menors.

Els magistrats relaten en la sentència que el professor, de 33 anys, "va iniciar una relació fingidament amistosa, però amb clar ànim libidinós" el desembre de 2014 amb una alumna i, aprofitant que era el seu tutor i professor en el curs de Primer d’ESO, va aconseguir primer guanyar-se la seva confiança, "per a poc a poc involucrar-la en una relació de dominació d’alt caràcter sexual". Per això, la menor, sosté la resolució, va resultar "emocionalment implicada accedint progressivament a les seves demandes".

Atenció preferent

Per aconseguir el seu objectiu, el docent, detallen els jutges, va començar a prestar-li una "atenció preferent" a classe a l’estudiant i fins i tot va apujar "immerescudament" les notes dels exàmens.  L’acusat, a més, va establir amb la menor converses diàries, fins i tot en hores de classe i a través de WhatsApp "amb afalacs constants fent-la sentir especial i diferent", arribant a dir-li que era ‘la que estava més bona de tota la classe o donant-li opinió sobre el bé que li quedava una determinada roba’.

Notícies relacionades

Aquestes converses es van anar tornant més personals i íntimes. Al final, l’acusat va aconseguir que la menor li enviés fotos seves en roba interior. Ell, al seu torn, també li va remetre imatges "parcialment nu".

A finals de febrer de 2015, "l’acusat va provocar dues trobades amb la menor" a la biblioteca i a l’aula en les que la va abraçar contra el seu cos i la va besar al cap, mentre li deia "que estava molt bona".