RESIDENTS A SARAGOSSA

Una parella torna una nena adoptada perquè era més gran del que els van dir

La menor té 13 anys i no 7 com els va assegurar l'agència d'adopció índia

zentauroepp44696316 barcelona   18 08 2018   deportes   una ni o asi tico con la180830134823

zentauroepp44696316 barcelona 18 08 2018 deportes una ni o asi tico con la180830134823 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Efe

Una parella resident a Saragossa va rebutjar una nena índia que tenia en adopció des del gener d’aquest any i la va entregar al servei d’Atenció a la Infantesa i Adolescència del Govern aragonès després de descobrir que tenia 13 anys i no 7 com els van comunicar inicialment al país d’origen.

Fonts de l’Executiu autonòmic han recalcat a Efe que aquesta va ser la via que van utilitzar els pares adoptius per rebutjar l’adopció que van cursar amb una organització índia.

La parella va deixar la menor en aquest servei de protecció de menors del Govern aragonès, si bé les fonts no han pogut precisar encara quan ho van fer i què van al·legar per fer-ho.

Ara la menor es troba sota tutela dels serveis socials aragonesos, i la prioritat consisteix a protegir els drets de la menor i trobar l’alternativa més convenient per a ella, que pot ser tornar al seu país d’origen o ser adoptada per una altra parella.

De fet, el director general de l’Organisme Central de Recursos d’Adopció (CARA) del país asiàtic, Deepak Kumar, ha precisat que la nena es podria quedar amb una família d’acollida o ser derivada a un centre fins que sigui de nou adoptada o torni al seu país.

Mentrestant, és el servei d’Atenció a la Infantesa i a l’Adolescència de l’Institut Aragonès de Serveis Socials el que tutela en aquests moments la menor, que es troba en un centre d’acolliment de Saragossa.

L’ambaixada índia reclamarà la menor

L’ambaixada de l’Índia a Espanya, així mateix, està treballant en el cas de la menor, tal com ha anunciat a Twitter la ministra de Desenvolupament de la Dona i el Nen, Maneka Gandhi: "És molt desafortunat que una nena adoptada hagi sigut abandonada a Espanya. He demanat el nostre ambaixador a Espanya, D.B. Venkatesh Varma, que la torni immediatament a l’Índia, on ens assegurarem de la seva reinserció i custodia".

Tal com ha indicat Kumar, els pares adoptius van afirmar que "van ser enganyats sobre l’edat real de la nena". Ella va arribar a Espanya el 18 de gener passat, ha apuntat.

De fet, la parella espanyola es va posar en contacte per correu electrònic amb CARA per denunciar que van descobrir que la nena té almenys 13 anys i no 7 com apareixia als papers del’agència d’adopció Udaan, situada a l’estat central indi de Madhya Pradesh.

Notícies relacionades

Segons Kumar, "a primera vista, [l’edat] ha sigut establerta a Espanya, però les nostres pròpies agències ho estan verificant, per a la qual cosa s’ha format un comitè".

Segons ha explicat aquest càrrec, les autoritats índies estan analitzant si la nena vol tornar al seu país d’origen o quedar-se a Espanya, ja que té la nacionalitat espanyola a l’haver sigut adoptada, d’acord amb el conveni que regula les adopcions internacionals.

Temes:

Índia Adopció