DIRECTIVA DE LA UE

El conseller Calvet advoca per reduir impostos als que reciclin

L'objectiu del departament de Territori i Sostenibilitat és assolir les taxes del 60% el 2020

zentauroepp34396271 barcelona 21 6 2016     marisa lopez junto a vecinos en la c180828120038

zentauroepp34396271 barcelona 21 6 2016 marisa lopez junto a vecinos en la c180828120038 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha advocat per reduir impostos als qui duguin a termebones pràctiques de reciclatge i selecció de residus, en un gest per assolir les taxes del 60% el 2020, com preveu una directiva de la UE. És a dir, premiar en lloc de penalitzar, com va planejar al principi la Generalitat.

En una entrevista a Europa Press, Calvet ha defensat portar ja aquest debat al si dels ajuntaments catalans, sense necessitat de fer-lo després de les eleccions municipals previstes per a la primavera del 2019.

Sobre aquesta qüestió, ha observat: "No hem de deixar de treballar mai, per tant, proposarem legislació general i mesures perquè els ajuntaments les acullin".

"Aquests consistoris que les acullin, tot i que estiguin en l’últim any de legislatura, estaran avançant cap a unes millors ciutats i un millor país", ha subratllat el titular de Territori, que ha defensat la importància de "començar a incentivar" el reciclatge i premiar els veïns que ho facin bé amb aquest tipus de mesures, a més de les campanyes de difusió.

Llei de residus

Notícies relacionades

Igualment, abans de poder aplicar aquesta reducció d’impostos, dins de la futura llei de residus anunciada per la Generalitat per a aquest 2018, Calvet ha recordat que serà necessari poder aplicar mesures tecnològiques amb sistemes 'porta per porta' o 'smart'.

Amb una empremta digital de la família es pot controlar si es fa bé o no, i reduir taxes de residus i d’aigua, com estan fent ja alguns ajuntaments que l’apliquen als seus abocadors urbans.