VÍDEO VIRAL

Detingut l'home que va colpejar una dona a París

La víctima va decidir divulgar les imatges de l'agressió a les xarxes socials

L'agressor és un home de 25 anys amb antecedents per assetjament i violència amb armes

francia-conmocin-en-francia-por-el-ataque-machista-a-una-joven-en-la-calle alta / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home ha sigut detingut com el presumpte autor del mastegot en ple carrer a París, el 24 de juliol passat, a una jove a la qual havia estat assetjant prèviament, un cas que es va conèixer quan la víctima va decidir divulgar a les xarxes socials un vídeo de l’agressió que es va fer viral.

Marie Laguerre, l’estudiant d’arquitectura de 22 anys que va rebre la plantofada després de deixar-li anar a l’home que li estava fent comentaris obscens un "¡calla!", ha dit avui en una entrevista a l’emissora Europe 1 que, si es confirma que es tracta d’ell, "és una bona notícia".

Laguerre, que era de viatge a l’estranger, després de la captura ahir del presumpte agressor ha sigut convocada aquest dimecres per a la identificació.

Segons Europe 1, el sospitós té 25 anys i antecedents per violència amb armes i assetjament.

Missatge als violents

La jove, que es va queixar que "denunciar no serveix per a res", va assenyalar que en el seu cas ha tingut "sort" gràcies a la difusió del vídeo, perquè "la mediatització ha accelerat molt el cas".

Va assenyalar que "si és l’agressor, això enviarà un missatge fort a totes les persones que tenen comportaments violents amb les dones".

Notícies relacionades

En les imatges que Laguerre va recuperar de les càmeres de vigilància que hi havia al lloc dels fets, es veu primer un intercanvi de paraules entre l’home i la dona que es creuen per casualitat mentre caminaven i després el primer agafa un cendrer de la taula d’una terrassa de bar i l’hi llança a ella a distància.

La jove li contesta i l’agressor se li acosta i li deixa anar una plantofada que va deixar sorpresos els clients del bar, alguns dels quals es van encarar amb ell, i va decidir escapar.