VÍDEO VIRAL

Commoció a França per l'agressió masclista a una jove en ple carrer

La jove de 22 anys ha explicat en una entrevista a la televisió nacional que l'home la va agredir després d'haver-li estat dient coses obscenes

francia-conmocin-en-francia-por-el-ataque-machista-a-una-joven-en-la-calle alta / periodico

1
Es llegeix en minuts

"No puc callar. No hem de callar". Una jove francesa de 22 anys,l’agressió masclista de la qual s’ha viralitzat al seu país, ha decidit alçar la veu i denunciar el que li va passar dilluns passat quan tornava de treballar. Les càmeres de seguretat d’un cafè del districte 19 de París van captar, la setmana passada, com Marie Laguerre era agredida per un home en ple carrer. 

Segons es pot veure en la gravació, un home va començar a increpar la jove amb comentaris obscens i fent una sèrie de sorolls amb connotació sexual, davant dels quals Laguerre, que va assegurar en una entrevista dilluns passat que no era la primera vegada que aquest home la increpava pel carrer, es va enfadar i va decidir respondre a les agressions amb un "calla’t" en veu baixa. "No em pensava que ho hagués sentit, però sí que ho havia fet", ha explicat la jove.

Li va llançar un cendrer

Pel que sembla, i segons ha relatat la jove a la televisió francesa, l’home es va molestar per les paraules d’embafament de la jove i li va llançar un cendrer que no la va tocar per molt poc. Després d’intercanviar uns quants insults, l’home es va apropar a la jove i li va donar una bufetada, com es pot apreciar al vídeo.  

"Sabia que em pegaria. Podria haver fugit, però no hi havia motiu per fer-ho. No volia abaixar el cap i molt menys disculpar-me", va pensar la jove segons abans de rebre el cop. 

Notícies relacionades

Després de l’agressió, els altres clients del cafè van increpar l’home i Marie va tornar a casa seva, però poc després, va decidir tornar al local per aconseguir que els testimonis la recolzessin en la seva denúncia a la policia. Poc després, la jove va decidir compartir el vídeo de seguretat i en poques hores es va fer viral. 

La jove ha defensat que ha compartit el vídeo, que acumula ja gairebé un milió de reproduccions, per ajudar altres dones que puguin trobar-se en situacions similars. "Defensar-se no és fàcil, però no em podia quedar callada, ni ningú ho ha de fer davant d’aquestes agressions", ha assegurat la jove.