COMUNICAT DE FEDETAXI

Els taxistes avisen de noves mobilitzacions si no es concreten les mesures anunciades

El sector, expectant en vista de les reformes normatives que el Govern es va comprometre a abordar al setembre

zentauroepp44498866 barcelona 31 07 2018  barcelona ocupaci n dela gran v a de l180827142459

zentauroepp44498866 barcelona 31 07 2018 barcelona ocupaci n dela gran v a de l180827142459

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els taxistes han advertit de nou que no es quedaran "inerts davant del desmantellament" del sector i han sol·licitat al Govern que concreti les iniciatives anunciades per a aquest mes de setembre a fi de provar de reequilibrar aquest gremi i el delsvehicles de lloguer amb conductor (VTC), atès que es compleix un mes de l’aturada que els taxis van protagonitzar durant diversos dies de finals de juliol.

"Un cop complert un mes des de les aturades dels taxistes a tot Espanya, el sector es manté expectant amb les novetats regulatòries que el Govern va oferir per al mes de setembre", indica Fedetaxi, la principal patronal del gremi, en un comunicat.

L’1 d’agost, en el marc de la Conferència Nacional del Transports i coincidint amb l’aturada dels taxistes, el Ministeri de Foment va acordar amb les comunitats autònomes abordar durant el mes de setembre un canvi normatiu perquè els governs regionals que ho desitgin assumeixin competències en matèria de VTC.

Aquest canvi legislatiu s’emprendrà a través d’una reforma de la llei d’ordenació de transports terrestres (LOTT), segons va avançar llavors el Departament que dirigeix José Luis Ábalos.

Mesures sense detallar

El Ministeri també va indicar, sense aportar més detalls, que, en virtut de la reforma, també s’inclouran en la llei "altres mesures per corregir el desequilibri" que actualment registra la proporció entre VTC i els taxis que precisament fixa aquest text legal, la que estableix un vehicle de les firmes com Uber per cada 30 taxis, una quota actualment sobrepassada.

A fi que Foment concreti les mesures, Fedetaxi reunirà la setmana que ve, el 4 de setembre, la seva comissió de govern i sol·licitarà, a més, noves reunions amb el Ministeri a fi d’aconseguir informació sobre la concreció de les mesures anunciades.

Notícies relacionades

Així mateix, reclamaran una nova reunió de la Conferència Nacional de Transports perquè tracti assumptes que van quedar pendents en l’última, com és l’articulació del taxi compartit i les tarifes màximes fixes, el Llibre Blanc de la Mobilitat i la que considera "urgent" reforma del règim sancionador de les VTC.

Fedetaxi avisa que si el conflicte entre el taxi i les VTC "no s’enfoca d’una manera global i es continua amb la política del pedaç, lluny de solucionar-lo, s’empitjorarà la situació". "No hi pot haver tantes solucions com comunitats autònomes, ja que els taxistes demanden igualtat de condicions a tot Espanya", assegura la patronal.

Temes:

Taxis Vagues