Retorn a la normalitat

Els taxistes de Barcelona treballaran un dia gratis al setembre per les molèsties de la vaga

Encara no s'ha concretat quan ni les característiques del servei que s'oferirà

44517434 60 / JORDI COTRINA

44517434 60
taxi

/

1
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

Els taxistes de Barcelona treballaran un dia gratis durant el mes de setembre per provar de compensar els ciutadans per les molèsties causades durant aquests dies de vaga a la capital catalana.

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, 'Tito', ha assegurat a Efe que es tracta d’una iniciativa "simbòlica" amb la qual busquen compensar la ciutadania pels perjudicis causats per la vaga de taxis que es va iniciar dimecres de la setmana passada i que es va desconvocar ahir a la nit. Álvarez ha precisat que encara no s’ha definit el dia que es treballarà gratis ni les característiques del servei que s’oferirà.

El mateix portaveu ha fet balanç aquest dijous de les mobilitzacions i ha demanat disculpes a la ciutadania. "Volem enviar un missatge a tots els ciutadans. En primer lloc, volem demanar disculpes per les formes, sabem que els danys col·laterals han sigut importants. Disculpes a comerciants i petits empresaris. Ens considerem part de la ciutat. Si hem arribat fins a aquest punt és perquè no ens ha quedat més remei", ha assegurat. "Volem transmetre el missatge que sempre estarem amb la ciutat perquè ens en sentim part. Que la gent sigui conscient que no ens quedava més remei, ens hem vist obligats a fer el que hem fet. Que cada ciutadà es pregunti què hauria fet", ha continuat.

Possibles noves mobilitzacions

Notícies relacionades

D’altra banda, l’Associació Nacional del Taxi (Antaxi) ha anunciat aquest dijous que reprendrà les mobilitzacions el mes de setembre "si l’Administració no duu a terme les mesures acordades" entre el Ministeri de Foment i les associacions del sector del taxi.

En aquests termes s’ha pronunciat el president de l’associació, Julio Sanz, després de l’anunci del sector d’acabar amb les mobilitzacions amb l’objectiu de "donar un marge de confiança al nou Govern espanyol perquè pugui dur a terme les reformes legislatives acordades".