OBESITAT MÒRBIDA

El jove de 385 quilos serà resituat en una residència o vivenda adaptada

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, assegura que en una casa «hi pot haver més complicacions» que en un centre amb «estructures més adequades»

obeso

obeso

1
Es llegeix en minuts
EFE

El jove amb obesitat mòrbida que pesa 385 quilosobesitat mòrbida385 quilos, Teófilo Rodríguez, serà resituat a una residència o a una vivenda adaptada a les seves necessitats, segons ha anunciat avui la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

En un acte sobre l’accessibilitat a les platges, Oltra ha comentat a preguntes dels periodistes que en una vivenda assistida “hi pot haver més complicacions que a una residència, que té unes infraestructures més adequades per a casos de dificultat com el de Teo”.

El jove, de 34 anys d’edat i natural del municipi valencià de Turís, va ingressar a l’hospital de Manises el passat dia 7 per una insuficiència, tot i que va ser donat d’alta. Després d’un periple en un camió de mudances fins a casa seva, on no va poder accedir, va ser traslladat a la sala d’espera de pediatria del centre de salut, on va començar a sentir-se malament iva haver de ser traslladat a l’hospital de nou, on continua ingressat.

Segons ha explicat Oltra, per resoldre la situació de Teo la Conselleria treballa amb els Serveis Socials de Turís, i valora al costat de la família quines són les seves prioritats i ha afegit que “un recurs assistencial social ha de comptar amb el vistiplau tant de la persona que el necessita, com de l’entorn més pròxim”.

“Estem valorant els diferents recursos tenint en compte la voluntat d’ell i la de la família, a més del dictamen que facin els serveis socials, que són els professionals i al final són ells qui diuen quin és el recurs més adequat per a aquesta persona”, ha afegit la vicepresidenta.

Reduir el pes

Notícies relacionades

A més, des de la Conselleria s’espera també que “a través del’acompanyament  i de la inversió comunitària i social, Teo pugui millorar la seva salut” mitjançant la reducció del seu volum i el seu pes de manera que se’l pugui “acompanyar en un procés de normalització perquè pugui tenir una vida absolutament normalitzada”.

No obstant, Oltra ha admès que és un procés que portarà temps i que necessita la intervenció professional especialitzada d’aquells que han d’acompanyar-lo i guiar-lo per recuperar la seva salut.