28 febr 2020

Anar al contingut

Neix una cria de ximpanzé a la vista del públic al Bioparc de València

La gent va poder contemplar la mare agafant acuradament la cria encara amb el cordó umbilical i la placenta

Europa Press

Una cria de ximpanzé va néixer aquest dimarts a les 10 hores al recinte exterior de Bioparc a la vista del públic, que va poder contemplar la mare agafant acuradament la cria, encara amb el cordó umbilical i la placenta, segons han informat en un comunicat fonts del zoològic.

La cria va néixer pocs minuts després que els ximpanzés sortissin de la zona interior, on passen la nit. Encara se’n desconeix el sexe, però presenta "un bon aspecte i sembla molt ben formada i desenvolupada". A més, en les primeres hores se’l va poder veure mamar, cosa que és signe d’una evolució favorable de tots dos, van destacar.

Curiositat del grup

El protocol és garantir-ne el màxim de benestar i aquests primers dies l’equip tècnic "extrema la seva vigilància i cura", per la qual cosa es manté l’accés lliure al recinte interior especialment a causa de la calor i per la tranquil·litat de la mare i la cria. Fora d’això, el comportament del grup és "tranquil" i presenta "molta curiositat" per l’arribada del nou integrant, segons les mateixes fonts del Bioparc.

L’abril passat hi va haver un altre part semblant al mateix parc.

El grup valencià està format per un mascle de 30 anys, el Moreno, i cinc femelles: les tres germanes procedents del Bioparc Fuengirola, l’Eva, de 23 anys; la Natalia, de 15 anys, i la Noelia, d’11 anys, i dues més, la Malin, de 28 anys, i la Py, de 15 anys, que van arribar de Boras Djurpark (Suècia).

Les femelles malaguenyes han sigut les que han donat al grup dues cries aquest any, primer la Natalia, el mes d’abril, i ara la seva germana petita, la Noelia. Els progenitors van arribar tots dos el 2015, elMoreno, el mascle reproductor, procedent del Parco Natura Viva a Bussolengo (Itàlia).

La Noelia va néixer a l’octubre del 2007 i va ser la petita de la família i, tot i que va estar "perfectament criada" per la seva "experta" mare en un ambient "molt social" i la seva conducta sempre ha sigut "molt adequada", no ha vist el procés de criança en altres femelles, tret de la curta experiència de la seva germana Natalia, per la qual cosa s’observa en ella un comportament de mare de la primera cria, segons les mateixes fonts.

Temes: València