VIOLÈNCIA MASCLISTA DURANT EL MUNDIAL

Futbol i violència masclista: Si ells perden, elles perden

Una campanya britànica posa en relleu un estudi que indica que la violència masclista augmenta al Regne Unit un 26% quan juga la seva selecció i s'eleva fins al 38% quan perd

dv world-cup

dv world-cup

2
Es llegeix en minuts
Begoña González / Barcelona

Si ells perden, elles perden. Un estudi elaborat pelCentre Nacional per a la Violència Domèstica britànic conclou que la violència masclista augmenta un 26% a Anglaterra quan juga la seva selecció i arriba a assolir el 38% si perden. 

En l’estudi s’esmenta també que indiferentment del resultat del partit, l’endemà del joc, la violència masclista també és més comuna, concretament un 11%. Aquest informe, que pretén conscienciar la societat britànica del notable increment de la violència masclista durant el Mundial de Futbol, ha sigut publicat a diverses xarxes socials amb una poderosa imatge creada per la companyia J. Walter Thompson London. 

La creu de Sant Jordi

La imatge mostra mig rostre d’una persona maltractada en què la sang forma la creu de Sant Jordi, un símbol que apareix a la bandera del país, als seus llavis. 

Aquest tuit va ser publicat el passat 28 de juny per conscienciar de cara al partit que va disputar aquella nit la selecció britànica contra la belga i en què van resultar perdedors. A més de la seva presència en xarxes socials, la campanya, que ha rebut el nom de 'The Not-So-Beautiful Game' (El joc 'no tan bonic') ha estat present, mitjançant fullets i pancartes, als carrers britànics. 

A més de la imatge general de campanya, altres muntatges han anat emulant les banderes dels diferents equips contra els quals s’ha enfrontat la selecció anglesa en el Mundial. Per al duel contra el Japó, per exemple, la imatge d’una esquena blanca amb un cercle al mig recordava la bandera nipona i en el cas de Suïssa van fer el mateix amb una galta macada i una tireta blanca en forma de creu. 

Mesures de seguretat a Benidorm

La violència dels ‘hooligans’ anglesos no és únicament masclista, sinó que en llocs com Benidorm, les forces de seguretat han hagut de desplegar dispositius especials per fer front a les reaccions de l’afició, que ja han donat algun problema. 

Notícies relacionades

Un centenar d’efectius, entre la Policia Nacional i la local, vetllaran aquest dimecres per la seguretat a la zona de lleure del Rincón de Loix de Benidorm amb motiu de la trobada de semifinals del Mundial de Rússia que enfrontarà les seleccions d’Anglaterra i Croàcia.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Benidorm, Lorenzo Martínez, ha explicat les mesures preventives que s’adoptaran en aquesta zona de Benidorm, una ciutat on hi ha una gran colònia anglesa que ja ha protagonitzat alguns incidents en els últims dies durant partits de la seva selecció i que han obligat, en ocasions, a actuacions de les forces de seguretat.