Una granada de mà

Desactivat un artefacte d'artilleria de la guerra civil trobat a Zaratán (Valladolid)

El descobriment es va produir hores abans del pas pel lloc d'una carrera de bicicletes

53d87617-e3de-9bc8-37c5edc84b0458c2

53d87617-e3de-9bc8-37c5edc84b0458c2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Grup de Desactivació d’explosius de la Guàrdia Civil de Valladolid (GEDEX) ha procedit a la desactivació mitjançant detonació controlada d’una granada que es trobava en un "gran estat de deteriorament" pel pas del temps –procedeix de la guerra civil– però encara amb tota la seva càrrega explosiva, fet que suposava un risc per a la seguretat ciutadana.

Segons ha informat la Guàrdia Civil de Valladolid, es dona la circumstància que l’endemà d’aquesta incidència s’havia de desenvolupar una carrera de bicicletes de muntanya que havia de transcórrer, entre altres llocs, pel camí on es va trobar la granada de mà.

Notícies relacionades

Els fets van passar dissabte passat, 7 de juliol, quan agents de la Guàrdia Civil es van desplaçar al terme municipal de Zaratán després d’una trucada de seguretat ciutadana en la qual es va informar de la troballa d’un artefacte explosiu en un camí rural.

La Guàrdia Civil ha recomanat que davant la troballa d’aquest tipus d’artefactes, de qualsevol tipus d’artefacte o projectil sospitós de poder contenir càrrega explosiva, mai es toquin ni es manipulin i truquin al telèfon d’assistència al ciutadà 062.