CAMPANYA D'ESTIU

Cunillera convoca una reunió en vista del risc d'un nou estiu de cues a l'aeroport del Prat

La delegada del Govern es veurà dimarts vinent amb AENA i els ajuntaments de Barcelona i el Prat

zentauroepp43718652 el prat de llobregat 11 06 2018 colas en el aeropuerto para 180612144929

zentauroepp43718652 el prat de llobregat 11 06 2018 colas en el aeropuerto para 180612144929

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera,delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha convocat per dimarts vinent, 17 de juliol, una reunió de la comissió de seguiment dels fluxos de passatgers en els controls de passaports de l’aeroport de Barcelona-el Prat.

A la reunió, que es farà a les 16.30 hores a la seu de la Delegació a Barcelona, hi assistiran representants de l’Estat –a través de la Delegació del Govern i d’AENA–, dels ajuntaments de Barcelona i el Prat i de la Cambra de Comerç de Barcelona, segons han explicat a Efe fonts coneixedores de la trobada.

Aquesta comissió es va posar en marxa l’any passat arran de les llargues cues que es van registrar en els controls de passaports del Prat a causa de la falta de personal, a l’increment puntual de passatgers i a les noves exigències en matèria de seguretat.

Des de maig del 2017

Aquesta comissió, no obstant, no es reuneix des de maig del 2017, per la qual cosa la cita de la setmana que ve serà la primera que se celebri en més d’un any.

Notícies relacionades

L’aeroport barceloní no registra ara per ara problemes en els controls de passaports, tot i que podria viure un estiu conflictiu si els empleats de l’aerolínia irlandesa Ryanair van finalment a la vaga els dies 25 i 26 de juliol i si els treballadors de terra d’Iberia a Barcelona duen a terme una altra vaga els dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost.

Els qui ja han descartat anar a la vaga aquest estiu són els treballadors del centre de control aeri de Barcelona-Gavà, que finalment han ratificat el preacord subscrit la setmana passada pel gestor de navegació aèria a Espanya (Enaire) i la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) per augmentar en un 21% la plantilla.