DIÀSPORA VACACIONAL

La DGT controlarà aquest estiu les carreteres amb cinc drons

Trànsit preveu 89,3 milions de desplaçaments en els mesos estivals, la qual cosa suposa un 2% més que l'any passat

jcarbo18856302 nac57 el vendrell  tarragona  09 04 2012   imagen de la ap 7160826123323

jcarbo18856302 nac57 el vendrell tarragona 09 04 2012 imagen de la ap 7160826123323 / JAUME SELLART

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Direcció General de Trànsit (DGT) controlarà aquest estiu les carreteres espanyoles amb cinc dronsque s’incorporaran a la flota de 10 helicòpters que ja realitzen aquestes tasques de vigilància i control de les vies des de l’aire. Així ho ha avançat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha presentat el dispositiu especial de Trànsit aquest dimarts a Madrid.

Segons ha avançat, aquests cinc drons funcionaran durant el dispositiu especial de Trànsit a les carreteres convencionals, on es produeixen el 80% dels morts en accidents de trànsit. Per a aquest estiu, Trànsit preveu 89,3 milions de desplaçaments, un 2% més que l’any passat2% .

De la desena d’helicòpters que estaran vigilant des de l’aire, un ho farà a les Balears, mentre que dels cinc drons, un funcionarà des de les Canàries a causa, segons ha afirmat el ministre, del’increment dels desplaçaments als dos arxipèlags. De moment, el ministre ha apuntat que aquests drons, dels quals no ha donat més detalls, es dedicaran només a vigilar.

En la presentació, Grande-Marlaska ha estat acompanyat de la sotssecretària del Ministeri de l’Interior, Isabel Goicoechea, i del director general de Trànsit, Gregorio Serrano, entre altres autoritats. Segons ha indicat el ministre, al juliol es preveuen aproximadament 43,6 milions de desplaçaments, mentre que el mes d’agost la DGT espera prop de 45,7 milions recorreguts per carretera.

Tres operatius especials

Durant el dispositiu, hi haurà tres operacions especials. La primera començarà aquest divendres 29 juny a les 15 hores i durarà fins a les 24 hores del diumenge 1 de juliol, dates per a les quals es preveuen 4,4 milions de desplaçaments. La segona operació serà del 31 de juliol a l’1 d’agost, i la tercera arrencarà el 31 d’agost31 d’agosti s’ampliarà a l’1 i 2 de setembre.

Tal com ha comentat el ministre, durant l’estiu es reforçarà la vigilància de les carreteres tots els caps de setmana, així com els dies 14 i 15 d’agost, amb motiu del canvi de quinzena i per la celebració de nombroses festes patronals.

Notícies relacionades

Quant a l’operació Pas de l’Estret, que tindrà lloc del 15 de juny al 15 de setembre, Grande-Marlaska ha assenyalat que es preveuen 700.000 desplaçaments per carretera.

Una arma perillosa

Per a aquest estiu, el ministre ha demanat "seguretat", "confiança" i "solidaritat" amb la resta de vehicles que circulen per les carreteres aquest estiu. "No ens juguem la nostra vida, sinó que juguem amb la vida dels altres", ha afirmat Grande-Marlaska, que diu que està "preocupat" per la sinistralitat viàriasinistralitat. "Portem una arma quan conduïm, és un element extremadament perillós", ha advertit.