El Govern aprovarà una estratègia de prevenció contra els suïcidis

"S'ha d'eliminar el tabú" i enfortir la xarxa sanitària, afirma Carmen Montón

La ministra avisa que l'homepatia no "cura" i evitarà que sigui classificada com a "medicament"

zentauroepp43624261 graf4087  valencia  05 06 2018   fotograf a de archivo del 7180606110841

zentauroepp43624261 graf4087 valencia 05 06 2018 fotograf a de archivo del 7180606110841 / Kai Foersterling

1
Es llegeix en minuts
P. M.

Després de començar el camí per tornar la targeta sanitària als immigrants sense papers i l’estudi de com revertir les retallades del PP, per eliminar els copagaments farmacèutics i que el sistema públic torni a finançar la reproducció assistida a mares solteres i lesbianes, la ministra de sanitat, Carmen Montón, ha detallat aquest dijous altres objectius seus: crear una estratègia de prevenció de suïcidis i impedir quel’homeopatia  sigui classificada com a "medicament". 

Montón ha explicat que en la seva etapa en el Govern valencià va desenvolupar un pla per rebaixar la taxa de suïcidis que vol proposar a la resta de comunitats autònomes per aprovar un full de ruta comú contra un problema que provoca més morts que els accidents de trànsit i, tanmateix, amb prou feines se’n parla. "S’ha d’eliminar el tabú i l’estigma", ha manifestat, en una entrevista a Antena 3. En aquest sentit, ha assenyalat que es crearà un "marc" perquè els mitjans de comunicació reflecteixin el problema, però sense aturar-se en els detalls cruents dels fets concrets, sinó com un fenomen més que, mitjançant diverses estratègies i mesures de conscienciació, és necessari erradicar. 

A més, ha explicat que provarà d’enfortir la xarxa sanitària d’atenció i posar més mitjans destinats a la prevenció dels suïcidis on, ha assenyalat, també hi ha factors de gènere. 

Corregir la disposició de Montserrat

Notícies relacionades

D’altra banda, s’ha declarat en contra del’homeopatia  i ha advertit que impedirà que es catalogui com a "medicament" perquè "no cura". D’aquesta forma, ha fet un gir de 180 graus sobre la política de la seva antecessora, Dolors Montserratque l’abril passat va donar un termini de tres mesos als productes en qüestió per passar un control de qualitat i seguretat. Si el superaven, a l’etiqueta serien classificats com a "medicament", si bé "sense indicacions terapèutiques provades". Montón, com la comunitat científica, no creu que calgui equiparar-los a la resta de medicaments i per això ha avançat que corregirà la decisió de Montserrat. 

Ha negat, a més, que darrere de les seves intencions hi hagi les pressions de la indústria farmacèutica. Ha assenyalat que està convençuda que l’homeopatia "no cura" perquè és metge de professió i perquè ha vist pacients que han mort per substituir una teràpia que sí que funciona pels productes en qüestió.