s'anunciava com a vident

El CGPJ obre expedient a la jutge que llegeix el tarot

Considera que pot haver comès una falta molt greu i que pot suposar la seva expulsió de la carrera

20180531-atlas-el-cgpj-investiga-a-una-jueza-de-lugo-que-es-tambin-pitonisa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El promotor de l’Acció Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Ricardo Conde, ha obert un expedient disciplinari a la titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 3 de Galícia, amb seu a Lugo, María Jesús García Pérez, per determinar si va cometre una falta molt greu a l’exercir activitats incompatibles amb el càrrec de jutge o magistrat. La magistrada s’ha anunciat com a tarotista o vident.

La falta molt greu per la qual s’ha obert l’expedient és la prevista a l’article 417.6 de la llei orgànica del Poder Judicial i està castigada amb suspensió, trasllat forçós i fins i tot separació de la carrera. Si el promotor, després de realitzar la pertinent investigació, proposa aquesta sanció, la decisió correspondrà al ple de l’òrgan de govern dels jutges.

Denúncia del TSJG

L’expedient disciplinari té el seu origen en la investigació iniciada en el Tribunal Superior de Justícia de Galícia arran d’un escrit del president de l’Audiència Provincial de Lugo, en el qual comunicava que havia tingut coneixement que la magistrada “de manera pública reparteix fulls volants publicitaris (...) en què s’anuncia com a tarotista i vident amb una gran experiència a llançar cartes de tarot”.

Notícies relacionades

El promotor va obrir primer unes diligències informatives a les quals va incorporar informacions periodístiques sobre la segona activitat de la magistrada, que fa uns anys ja havia sigut denunciada per assistir a les vistes amb el seu gat. Un periodista d’El progreso de Lugo es va fer passar per algú amb un problema judicial i va poder comprovar com la jutge llança les cartes amb un preu d’entre 15 i 20 euros l’hora. 

Durant la sessió d’endevinació, María Jesús García li va preguntar el nom de l’advocat, es va interessar pel criteri del fiscal i li va donar la seva visió sobre l’assumpte: "Això serà una font d’embolics i ja veurem què hi diu la justícia... Confio en la justícia, creuràs, però després llegiràs qualsevol cosa al diari i diràs... la veritat és que la justícia sembla que tampoc l’encerta gaire", diu.