l'operatiu policial

Així ha sigut la detenció d'Ana Julia Quezada

La parella del pare de Gabriel ha simulat sorpresa a l'aparèixer el cadàver al maleter i ha assegurat que algú l'havia posat allà

La dona va ser interrogada divendres per la policia, es va posar nerviosa i avui ha anat a buscar el cos al pou on va ser llençat el primer dia

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Ana Julia Quezada ha arribat a negar la seva relació amb el crim de Gabriel Cruz fins i tot en el moment en què les forces de seguretat han obert el maleter del cotxe que conduïa i, després d'aixecar una manta, ha aparegut el cos sense vida del petitLes seves primeres paraules han sigut que algú li havia col·locat el cadàver allà sense que ella ho sabés, perquè venia de la platja. No sabia en aquell moment l'exhaustiu seguiment que li havien realitzat fins llavors.

Segons ha revelat un agent, Ana va deixar la seva actual parella, Ángel Cruz, en un hotel i que d'allà ella se'n va anar en el vehicle fins a una finca de la família. Els agents, amagats, van captar fotografies i vídeos de tot el que feia. Ja portava a les mans la manta en què després seria trobat embolicat el cadàver de Gabriel. Des de la distància, no van poder assegurar amb certesa què embolicava a la manta, així que han mantingut l'operatiu de seguiment.

Declaració divendres

Un altre guàrdia civil ha explicat que la detinguda va ser interrogada divendres pels investigadors. Sospitaven d'ella i, per posar-la nerviosa, ha relatat, li van prendre declaració aquell dia. Aquest estratagema va ser ideat perquè unes càmeres de seguretat havien captat la matrícula d'un cotxe conegut i així l'hi van fer saber. La dona s'ha vist acorralada i ha sigut quan aquest diumenge ha decidit treure el cos d'on suposadament l'havia amagat.

La policia creu que el cadàver del petit va ser llançat al pou d'on l'ha tret Ana Julia Quezada des del primer dia, quan Gabriel va ser segrestat. No obstant, segueixen investigant si va ser la dona sola o va actuar amb l'ajuda d'una altra persona.

"Obri el maleter"

Notícies relacionades

Les forces de seguretat han decidit intervenir quan Ana estava a punt d'entrar al pàrquing d'un edifici a Víjar. Llavors, han envoltat el vehicle i l'han demanat que obrís el maleter. Segons sembla, ho ha fet ella. El primer que es veia era la manta. Un dels agents l'ha aixecat i allà estava Gabriel, cobert de fang.

Ha sigut llavors quan Ana ha mirat d'improvisar una última i desesperada coartada, la que no sabia què feia el nen al maleter. Ha sigut un moment de gran tensió. Alguns dels presents s'han posat a plorar de ràbia i un dels policies ha donat un fort cop contra el vidre del cotxe. Segons alguns veïns que han pogut seguir des de les finestres dels seus domicilis aquella escena, alguns agents de paisà s'han ensorrat emocionalment i s'han abraçat al saber que el petit estava mort. Ana ha sigut detinguda i emmanillada sobre el capó, com es pot veure en un vídeo gravat des d'un balcó d'un pis pròxim al lloc dels fets.