NOMENAMENTS

Torna el primer secretari d'Educació del govern Zapatero

Isabel Celaá nomena de número dos Alejandro Tiana, que el 2004 va derogar la LODE, aprovada per Aznar

L'arquitecte de l'última llei d'educació socialista haurà de bregar ara amb les restes de la 'llei Wert' i intentar el pacte d'Estat

zentauroepp43752112 alejandro tiana180614175010

zentauroepp43752112 alejandro tiana180614175010 / Angel Diaz

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Alejandro Tiana Ferrer (Madrid, 1951), el que va ser secretari general d’Educació durant la primera legislatura de Zapatero (2004-2008), serà nomenat aquest divendres pel Consell de Ministres, secretari d’Estat d’Educació del govern presidit per Pedro Sánchez.

Sota la direcció de la ministra Maria Jesús San Segundo, es va encarregar de la derogació de la LODE, la reforma educativa que el PP havia aprovat sense consens al final de l’última legislatura d’Aznar. San Segundo i Tiana van aprovar en dos anys la LOE, la llei d’educació que va vigir fins que el Govern de Mariano Rajoy va posar en marxa la polèmica LOMCE.

Tiana, ara a les ordres de la ministra Isabel Celaá, haurà de bregar amb el que queda d’aquella ‘llei Wert’ i haurà d’intentar reprendre les converses per assolir un pacte d’Estat d’Educació que posi la bases d’una nova llei basada en el consens.

Pedagog i autor de 20 llibres

El nou secretari d’Estat ésllicenciat i doctor en Filosofia i Lletres (Pedagogia) per la Universitat Complutense de Madrid i va començar la seva trajectòria professional com a professor d’EGB al Colegio Siglo XXI de Madrid (1974-1980), que va estar seguida per una dilatada carrera professional al món de l’ensenyament.

Notícies relacionades

Després del seu pas pel ministeri va ser nomenat director del Centre d’Alts Estudis Universitaris de l’Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (2008-2012) i va treballar amb diverses organitzacions internacionals, com la UNESCO, l’OCDE, el Banc Mundial, l’OEI, el Banc Interamericà de Desenvolupament i l’ALECSO. També ha sigut membre de comissions nacionals de França, Portugal, el Marroc, l’Argentina i Mèxic.

És autor o coautor de 20 llibres i més de 200 articles o capítols de llibres sobre diversos temes relatius a la història dels sistemes educatius contemporanis, educació comparada, política educativa o avaluació dels sistemes educatius.