Durant el Carnaval 2017

Un any d'internament per a dos menors per agredir sexualment una dona a Vilanova

El jutge ha dictat un any de llibertat vigilada pels dos condemnats, uns dels quals ja ha assolit la majoria d'edat

zentauroepp42087963 una imatge del carnaval de vilanova i la geltr  del 14 de fe180215104040

zentauroepp42087963 una imatge del carnaval de vilanova i la geltr del 14 de fe180215104040 / Ajuntament de Vilanova i la Geltru

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Menors número 1 de Barcelona ha condemnat a un any d’internament a dos de menors per agredir sexualmentuna veïna de Vilanova i la Geltrú la nit del ball del Vidalot del Carnaval del 2017. Segons la sentència, a què ha tingut accés l’ACN, el magistrat considera provada l’agressió sexual i també un delicte de lesions. A part de l’any d’internament, el jutge ha dictat un any de llibertat vigilada pels dos acusats, uns dels quals ja ha assolit la majoria d’edat.

Els fets van passar de matinada a prop de la plaça de la Vila de Vilanova, quan la víctima es va separar uns moments del grup d’amics amb qui anava. Va ser llavors quan la van assaltar els dos condemnats i una tercera persona que no ha pogut ser identificada –inicialment la Policia Local havia assenyalat un home com a tercer autor dels fets, però finalment no hi té relació–. Durant el judici, els dos processats van assegurar que no coneixien el tercer individu, que a hores d’ara continua sense ser identificat.

"Claredat i coherència" de la víctima

El jutge assegura que el relat de la víctima és del tot vàlid, perquè no hi havia cap relació directa entre la dona i els agressors que pogués derivar en alguna denúncia per "ressentiment o enemistat", mentre el magistrat també destaca la "claredat i coherència "del relat dels fets en el moment de la denúncia, al llarg de la investigació i també del judici.

El magistrat relata que els tres joves la van despullar per força, descordant-li la jaqueta i abaixant-li els pantalons, i assegura que actuaven els tres de forma similar, agredint-la "per torns", mentre ella no es podia moure, tant per l’actitud dels agressors com per l’estat de xoc en què es trobava.

Notícies relacionades

Alhora, el jutge apunta que un dels joves va fer broma sobre la resistència de la noia i explica que, malgrat li van treure la roba interior, no li van tocar els genitals perquè se’n van anar els tres de forma "sobtada", probablement perquè s’apropava algú al lloc dels fets, assenyala la sentència.

La sentència constata que la víctima està rebent tractament psicològic, ja que els fets li han afectat la vida diària, i li provoquen "por i angoixa quan, a determinades hores, es creua pel carrer amb persones de característiques físiques similars a la dels joves".