licitació de les obres

Renfe construirà una estació de l'R8 a Santa Perpètua de Mogoda

L'empresa invertirà 2,5 milions d'euros i l'execució es desenvoluparà en 9 mesos

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Albert Segura

Renfe ha anunciat la licitació de les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de la Mogoda en la línia R8 de Rodalies de Catalunya. Es tracta d’una línia que va entrar en funcionament el 2011 i que uneix Granollers Centre amb Martorell passant per la Universitat Autònoma de Barcelona, i els veïns de l’entorn van reivindicar des d’un principi la creació de la parada.

Les obres han de disposar d’un pressupost de 2,5 milions i comptaran amb un termini d’execució de 9 mesos, per donar cobertura a una zona de la localitat on hi ha la Granja Soldevila, així com als barris de Terrablanca i Can Folguera. Des de la posada en funcionament de la línia, es van habilitar unes andanes provisionals per donar pas, en un futur, a l’estació.

Notícies relacionades

Actualment, Santa Perpètua té una estació de Rodalies situada a la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Les actuacions previstes en el projecte per a la construcció de la futura estació inclouen un nou edifici de viatgers, a la zona de vestíbul del qual hi haurà el Punt d’Atenció al Viatger, així com màquines d’autovenda i el control d’accessos.

També s’habilitarà un pas inferior de connexió entre andanes, a més dels sistemes d’informació corresponents, s’urbanitzaran els accessos i s’instal·laran ascensors.