Prevenció de l'odi

Facebook defensa la igualtat de les dones gitanes

Una campanya en què participa amb la Fundació Secretariat Gitano crida l'atenció sobre els estereotips i els prejudicis que hi ha en la societat

mujeres

mujeres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Facebook i la Fundació Secretariat GitanoFacebookFundació Secretariat Gitano han posat en marxa l’acció 'Poder ser', en xarxes socials, per defensar la igualtat, denunciar la invisibilitat de les dones gitanes i cridar l’atenció sobre els estereotips i els prejudicis que hi ha en la societat.

Per a la Fundació Secretariat Gitano, la imatge "encotillada i antiquada" de la dona gitana que persisteix en la societat, fins i tot entre els més joves, continua sent un obstacle en el camí cap a la igualtat efectiva.

"La nostra societat encara ha d’avançar molt per ser més igualitària i combatre de manera efectiva la discriminació", ha assegurat la responsable d’Igualtat de la Fundació Secretariat Gitano, Sara Giménez.

Aquesta acció s’inclou en la col·laboració que des de fa dos anys mantenen Facebook i la Fundació del Secretariat Gitano "orientada a combatre i prevenir el discurs d’odi a les xarxes socials".

La directora d’Afers Públics de Facebook Espanya, Natalia Basterrechea, ha assenyalat que estan "fermament compromesos en la lluita contra el discurs d’odi i, per fer-ho, la col·laboració és clau".

'Poder ser' va ser la proposta guanyadora del concurs Hack for Good, per a joves talents creatius, que va portar a terme un equip d’estudiants de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid.

Notícies relacionades

El resultat han sigut quatre vídeos en què diversos joves no poden fer-se un selfie, com un símil de les dificultats que han de superar moltes dones gitanes en el seu dia a dia i la diversitat de les quals no és reconeguda.

La campanya la completen els testimonis de quatre joves gitanes que descriuen situacions pròpies o conegudes en què s’han hagut d’"invisibilitzar" per esquivar la discriminació