Un vídeo que posa el focus en els abusadors busca atallar les violacions

Es tracta d'una campanya directa, sense eufemismes, que busca fer-se viral entre els joves

#CortandoConLaViolenciaSexual és el hastag d'una iniciativa del Ministeri de Sanitat i la Federació de Dones Progressistes

cortando-con-vs / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

"El Diego i els seus col·legues" 'no van follar', sinó que "vanviolar" una noia en un portal. El Juan 'no va convèncer' sinó que "va violar la seva nòvia en aquest dormitori". El Jorge 'no va besar' sinó que "va forçar la Marta en aquest cotxe". Aquest i altres missatges formen part d’un vídeo transgressor, directe i sense eufemismes que busca posar el focus en els abusadors com a medi per intentar atallar les violacions. L’espot forma part de la campanya #CortandoConLaViolenciaSexual, creada per la Federació de Dones Progressistes i finançada pel Ministeri de Sanitat. 

Notícies relacionades

El seu objectiu és fer-se viral entre la població més jove i per a això s’ha comptat amb la participació d’estudiants de tres centres educatius en la fase de discussió i debat sobre què incloure i què no a la campanya. Amb la seva aportació, es va concloure que s’havia d’elaborar un vídeo en què s’identifiqués en pocs segons què és la violència sexual, que és una cosa que succeeix tots els dies i a tot arreu, eliminant eufemismes justificadors i responsabilitzant únicament els qui cometen les agressions.

"Hem parlar del que normalment no es parla, de manera contundent i sense fissures, amb les paraules correctes. La violència sexual és abusar, forçar, grapejar, assetjar, violar...", ha exposat la presidenta de la Federació, Yolanda Besteiro. Mentre que el secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Mario Garcés, ha vaticinat que el vídeo tindrà milions de visualitzacions perquè "diu veritats com a punys" i mostra que la violència "es troba en entorns d’amistat i coneguts, i no sempre en places fosques".