Iniciativa ecologista

Recollida de firmes per alliberar l'elefanta Dumba d'un jardí de Caldes de Montbui

La fundació FAADA denuncia les condicions en què viu Dumba, utilitzada per a activitats de circ i rodatges del sector audiovisual

faada

faada

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha denunciat aquest dijous que una elefanta, utilitzada per a activitats de circ i rodatges del sector audiovisual, viu en instal·lacions inadequades en un jardí de Caldes de Montbui (Barcelona).

En un comunicat, la fundació dedicada a la protecció d’animals ha denunciat que Dumba, com es diu l’elefanta asiàtica, quan no treballa, viu sola al jardí de la seva propietària a Caldes de Montbui, en unes instal·lacions que els ecologistes consideren "il·legals".

Per això, la fundació ha demanat a la Generalitat "que decomissi urgentment" l’elefanta i la traslladi a un santuari d’animals.

També ha denunciat que en el cas d’aquesta elefanta, que segueixen des de fa quatre anys, "les administracions implicades, la Generalitat i l’Ajuntament de Caldes de Montbui s’han mostrat poc col·laboradores".

Segons FAADA, tècnics de la Comissió Tècnica d’Inspecció de Nuclis Zoològics amb Fauna Salvatge han vist aquest mes les instal·lacions on viu l’elefanta, però no han obert expedient sancionador ni procedit al decomís de l’elefanta", com reclama la fundació.

Afegeix que la instal·lació del recinte on es troba Dumba "no seria susceptible d’aprovació, ja que no respecta les determinacions urbanístiques vigents" i demana que la propietària de l’animal els mostri "la llicència per a la tinença d’animals potencialment perillosos".

"Obligació legal i moral"

"La Generalitat té l’obligació legal i moral d’actuar i procedir a decomissar Dumba, que mereix un retir digne", ha denunciat FAADA, que recorda que els elefants asiàtics són una espècie inclosa a la llista d’espècies en perill d’extinció.

L’elefanta té 41 anys, va ser capturada a l’Àsia quan era una cria i la seva propietària la lloga als circs i per a espectacles i rodatges del sector audiovisual.

Notícies relacionades

L’espai on viu "és d’uns quants centenars de metres que non tenen riquesa ambiental, està delimitat per un pastor elèctric, que almenys en una de les inspeccions que va portar a terme la Generalitat es va poder comprovar que en aquell moment no funcionava, i una tanca perimetral del terreny que podria permetre l’entrada d’una persona que volgués acostar-se a l’animal", assegura.

FAADA ha començat una recollida de firmes a Change.org recollida de firmesper demanar a la Generalitat que decomissi l’animal i el traslladi a un santuari.