A L'INTERIOR D'UN PIS

Un home mata la seva ex i la mare de la dona a Vitòria

L'assassí ha sigut detingut després de calar foc a la vivenda i saltar des d'un vuitè

asesino-vitoria

asesino-vitoria
zentauroepp43007842 graf8180  vitoria  20 4 2018   el presunto agresor de una ma180420142357

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una mare i una filla han sigut assassinades aquest divendres al matí a Vitòria. L'exmarit de la filla, de qui s'havia separat feia uns tres mesos, s'ha presentat per sorpresa al domicili i ha degollat la seva exdona. A continuació, ha ferit de gravetat la mare i ha calat foc a la casa. Ha acabat saltant per la finestra al carrer, des d'un vuitè pis, però no ha impactat contra l'asfalt perquè els bombers havien desplegat una lona que li ha salvat la vida.  

Fonts del Departament basc de Seguretat han confirmat que la filla, de 43 anys, ha mort gairebé a l'acte després de rebre un tall profund al coll. La seva mare, de 69 anys, després de l'atac, ha aconseguit fugir de la casa i els equips mèdics desplaçats al lloc han arribat a atendre-la amb vida. Tot i així, ha mort quan era traslladada a l'hospital de Txagorritxu de la capital alabesa. Per la seva banda, l'agressor ha sigut detingut i traslladat a l'Hospital Santiago. Està sota vigilància i ferit de gravetat. El seu pronòstic és reservat. 

Els fets han passat cap a les 11.30 hores del migdia en un edifici ubicat al número 6 del carrer de Julián de Arrese, al barri de Lakua de la capital alabesa. El matrimoni tenia dos fills, de 9 i 11 anys d'edat. Aquest episodi de violència masclista s'ha desencadenat durant el procés de separació de la parella, una situació tristament semblant a la que va viure Patricia, la primera dona -i única fins ara- víctima d'aquesta plaga a Catalunya aquest 2018

Atrinxerat a la vivenda 

L'agressor, de 46 anys, després d'atacar amb un ganivet les dues dones, s'ha atrinxerat a la vivenda i quan la Unitat d'Intervenció de l'Ertzaintza ha aconseguit irrompre al domicili ha calat foc al pis i ha amenaçat de saltar al buit, cosa que ha acabat fent. Els bombers ja havien desplegat una lona que ha impedit que l'agressor s'estavellés contra l'asfalt. Després de recollir-lo, cap a les 13.00 hores, ha sigut traslladat en l'ambulància. 

Concentració

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Vitòria s'ha concentrat aquesta tarda per condemnar l'"assassinat masclista" de les dues dones a la plaça d'España. La ciutat ha acordat que les banderes de la Casa Consistorial onegin a mig pal "en senyal de dol i respecte per les víctimes" i ha animat la ciutadania a participar en totes les concentracions de rebuig que es convoquin des del moviment feminista. Així mateix, ha fet públic un comunicat per mostrar la seva repulsa pel "doble assassinat de violència masclista" i expressar la seva "proximitat cap a l'entorn de les víctimes", a disposició de les quals posen tots els recursos de l'ajuntament.

"La violència masclista és una greu vulneració dels Drets Humans, sent l'assassinat l'expressió més greu del masclisme i un problema social de primer ordre que atempta contra la dignitat i la integritat física i moral", han assenyalat els grups municipals.