JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

"Em van violar en una ambulància"

El fiscal reclama set anys de presó per a dos sanitaris acusats d'abusar sexualment d'una pacient

El vehicle va estar parat 14 minuts en una cantonada, però els imputats neguen que s'excedissin amb la dona

L’Audiència de Barcelona jutja dos treballadors d’una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) acusats d’abusar sexualment d’una jove que traslladaven en estat de semi-inconsciència, degut a una forta ingestió alcohòlica. / JOAN CORTADELLAS / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'ambulància va estar parada durant 14 minuts a la cantonada de l'avinguda Josep Tarradellas amb el carrer Viladomat, a Barcelona. Eren les dues de la matinada del 21 d'agost del 2015. Dos tècnics sanitaris s'han assegut aquest dimarts al banc dels acustas pel que suposadament va passar dins del vehicle durant aquest temps. Una dona que s'havia desmaiat els acusa d'haver abusat d'ella. “No recordo la seva cara, només les seves veus”, ha declarat. Antonio R. i Roberto O. ho han negat. El fiscal reclama per a ells set anys de presó i llibertat vigilada per dos anys més per a cadascun.

La fiscal ha admès al judici celebrat a l'Audiència de Barcelona que la prova de càrrec contra els dos sanitaris era la declaració de la víctima. No hi ha altres dades objectives que incriminin dos acusats que, per la seva part, han rebutjat haver abusat sexualment de la dona. L'anàlisi del GPS de l'ambulància l'únic que ha revelat és que va estar parada durant 14 minuts. ¿Què va passar a dins? Ara els jutges tenen la paraula.

La dona, Carmen, s'havia desmaiat entre Josep Tarradellas i el carrer Numància. Els mossos que la van atendre en un primer moment van trucar a una ambulància. El desmai potser es va produir per la barreja de la medicació que la víctima prenia i la ingesta d'alcohol. Quan va arribar el vehicle, els dos sanitaris, un d'ells conductor, la van reanimar. Al tenir la tensió baixa, la van voler traslladar a l'Hospital del Sagrat Cor. Però no hi van arribar mai. A partir d'aquí, les versions dels uns i dels altres són diferents.

Versions contraposades

Notícies relacionades

Els acusats han declarat que van assistir la pacient i que aquesta, després de recuperar la consciència, els va comentar que no volia anar a un hospital. Antonio R., un dels imputats, ha explicat que va intentar convèncer-la, però que, al negar-s-hi, va trucar als seus caps i aquests li van indicar que abans la dona havia de firmar l'alta voluntària. Per això es van parar a la cantonada. Després, segons la seva versió, la van acompanyar al seu domicili, sense abusar d'ella. La dona no tenia cap lesió a la vagina. Sí que tenia rascades a les cames.

Nerviosa i alterada, Carmen ha relatat al tribunal que va quedar amb un amic. Van estar junts fins a la nit. En principi, anava a dormir a casa d'aquesta persona, però, al final, no ho va fer i se'n va anar. Al carrer, es va desmaiar. “Vaig perdre el coneixement. Em vaig despertar quan estava estirada a la llitera de l'ambulància amb un penis a la boca i un altre a la vagina. No recordo les seves cares, però sí les seves veus”, ha explicat. “Ells em deien que no passava res. Els vaig dir: 'Sí que passa, m'esteu violant'. Demanava que em deixessin marxar”, ha explicat. La dona ha aclarit que va haver de firmar l'alta per poder sortir de l'ambulància. “Vaig sortir d'estampida, sense mirar enrere”, ha rememorat.