Aquest dimecres

Vídeos emotius pel Dia de la Síndrome de Down arrasen a la xarxa

Les imatges d'unes mares orgulloses dels seus fills i d'una nena demanant portar mitjons diferents s'han tornat virals

sindrome

sindrome
nia

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres, 21 de març, se celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Per aquest motiu, circulen a la xarxa alguns vídeos emotius protagonitzats per nens amb aquesta alteració congènita que per la seva emotivitat s'estan fent virals. És el cas de 50 mares, 50 fills i un cromosoma extra. Així es titula el vídeo que un grup de mares amb nens amb síndrome de Down han penjat a Youtube amb l'objectiu de canviar la percepció que la societat té d'aquest trastorn.

En aquest context, les mares d'un grup de Facebook que traduït al català seria una cosa així com Gens de disseny (Designer Gens), creat per a pares que tinguin fills amb síndrome de Down nascuts entre el 2013 i el 2014, es van unir per mostrar al món que la vida amb aquesta condició és ben normal i divertida.

Per fer-ho, 50 d'elles es van animar a gravar-se amb els seus fills a l'estil Carpool karaoke cantant i interpretant en llenguatge de senyals simplificat britànic la cançó A thousand years de la cantant Christina Perri (de qui van rebre tota el suport), per després ajuntar-los tots i donar lloc a un dels vídeos més reproduïts a Youtube, amb més de mig milió de visualitzacions.

Un altre vídeo que està arrasant està protagonitzat per una nena de 5 anys, Chloe, que anima a portar mitjons desaparellats pel Dia Mundial de la Síndrome de Down. La seva mare, que és qui la va gravar, assegura que l'objectiu era "enviar un missatge positiu sobre aquest dia per augmentar la consciència" sobre els nens que tenen aquesta alteració genètica.

Notícies relacionades