El jutge envia a la presó a Pedro Varela per vendre 'Mein Kampf' sense llicència

Ordena que el llibreter neonazi ingressi a la presó més pròxima al seu domicili

zentauroepp37141147 barcelona 02 02 2017 sociedad juicio a pedro varela por la e180315140808

zentauroepp37141147 barcelona 02 02 2017 sociedad juicio a pedro varela por la e180315140808 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge de Barcelona enviarà a la presó el propietari de la llibreria neonazi Europa, Pedro Varela, per complir la condemna de tres mesos que se li havia imposat per editar i vendre 4.357 exemplars del Mein Kampf  malgrat que els drets de l’obra pertanyien fins al 2015 a l’Estat alemany de Baviera, que n’impedia la publicació.

Notícies relacionades

El titular del Jutjat Penal número 15 de Barcelona ha ordenat al llibreter ingressar a la presó més pròxima al seu domicili, com sol·licitava la fiscalia. Segons el jutge, Varela ha d’ingressar a la presó, tot i que la seva pena no supera els dos anys de presó, donada la seva «reiteració delictiva en delictes d’odi», així com la nova causa que té oberta per distribució de llibres que difonen l’ideari nazi i arran de la «naturalesa dels fets» pels quals va ser condemnat.

En el seu escrit al jutjat, la fiscalia sol·licitava que s’ordenés l’ingrés a la presó del llibreter, al considerar que, almenys des del 1996 fins al 2016, ha fet «de la comissió de delictes la seva manera de viure», mitjançant la «difusió pública d’idees que tenen per objectiu exclusiu fomentar, promoure o incitar directament o indirectament» l’odi i la discriminació. El fiscal també va argumentar que el llibreter ja suma dues condemnes per difusió d’idees que justifiquen el genocidi que «no han comportat la reinserció social» del processat, que té un nou procés que va comportar la clausura cautelar de la llibreria Europa de Barcelona.