A les 10.30 hores

La catedral d'Almeria acull el funeral per Gabriel Cruz

La missa serà oficiada pel bisbe almerienc

zentauroepp42495215 almeria  13 03 18  funeral del ni o desaparecido gabriel cru180313122315

zentauroepp42495215 almeria 13 03 18 funeral del ni o desaparecido gabriel cru180313122315

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La catedral de l'Encarnació d'Almeria acull aquest dimarts la missa funeral pel nen de 8 anys Gabriel Cruz, que va ser trobat mort diumenge a l'interior del maleter del vehicle que conduïa Ana Julia Quezada, parella sentimental del pare del nen i detinguda per la seva presumpta implicació en el crim.

L'ofici religiós, al qual assistirà la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, acompanyada del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en representació del Govern, començarà a les 10.30 hores i serà oficiat pel bisbe de la diòcesi almerienca, Adolfo González Montes.

Més de 5.000 persones van donar dilluns el seu últim adeu a Gabriel a la capella ardent instal·lada al celobert de la Diputació Provincial, a la qual van anar per traslladar el seu condol a Ángel Cruz i Patricia Ramírez el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, entre altres.

Notícies relacionades

El seguici fúnebre amb les restes mortals del nen va arribar procedent del tanatori després que els metges forenses de l'Institut de Medicina Legal (IML) practiquessin l'autòpsia al cadàver que ha revelat que va morir violentament per "estrangulament" el mateix dia en què se'n va perdre el rastre, el 27 de febrer, a la barriada de Las Hortichuelas, a Níjar. L'informe preliminar apunta, així mateix, que el cos "presentava cops" i "restes de terra".

El bisbat d'Almeria va traslladar diumenge en un comunicat el seu "profund dolor" per la mort del Gabriel i va subratllar que "les desaparicions i els assassinats que ens esglaien dia a dia" posen de manifest "la malaltia del cor humà".