GEST SOLIDARI A ALEMANYA

Col·legues del pare d'un nen amb càncer cedeixen 3.200 hores extres perquè el cuidi

Els companys treballen altruistament perquè Andreas Graf estigui 14 mesos amb el seu fill, que té leucèmia

juliusgrafcen

juliusgrafcen / CEN (CEN)

1
Es llegeix en minuts

Els companys de feina d'Andreas Graf l'han obsequiat amb un dels regals més valuosos: temps. Concretament, 3.265 hores de feina de les quals es veurà alliberat perquè els seus col·legues han fet hores extres perquè ell no hagi d'anar a la feina i pugui dedicar tot aquest temps a cuidar el seu fill, malalt de leucèmia.

Des que va morir la seva dona, Graf cuida en solitari el seu fillJulius, de 5 anys, amb les consegüents dificultats per compatibilitzar l'horari laboral amb les contínues visites a l'hospital. Fins i tot havia arribat a témer que el fessin fora de la feina fins que s'ha trobat amb el gest altruista dels seus companys.

Graf treballa com a acoblador en una empresa de disseny a Fronhausen, a prop de Frankfurt, segons informa TV-3, i s'ha vist obligat a demanar permisos constants per acompanyar el seu fill en el tractament per a la leucèmia.

Notícies relacionades

La iniciativa va sortir del departament de recursos humans de l'empresa Seidel, on Graf treballa. Van proposar a la resta de treballadors que qui volgués podia fer hores extres de forma voluntària per regalar aquest temps a Andreas. La resposta ha sigut increïble: els 650 treballadors de l'empresa van decidir sumar-se a la iniciativa.

En només dues setmanes s'han acumulat 3.265 hores perquè el seu company pugui dedicar a Julius gairebé un any i dos mesos sense necessitat d'anar a treballar. El nen s'està recuperant a casa i evoluciona bé de la seva malaltia.