'Núvol vermell' contra els toros a València

Activistes antitaurins es manifesten en l'inici de la fira de les Falles

zentauroepp42462235 graf8874 valencia comunidad valenciana  10 03 2018 activista180310130228

zentauroepp42462235 graf8874 valencia comunidad valenciana 10 03 2018 activista180310130228 / JUAN CARLOS CARDENAS

1
Es llegeix en minuts

Un gran núvol tenyit de vermell ha cobert part de la plaça de l'Ajuntament de València després que un centenar d'activistes antitaurins hagin trencat banderilles per reclamar l'abolició de la tauromàquia i denunciar l'"assassinat" de més de 50 toros durant les corrides de les Falles.

Aquesta impactant perfomance, celebrada a les portes del consistori i sota el lema "Per unes falles sense crueltat", ha sigut convocada per l'organització per la defensa dels animals AnimaNaturalis el mateix dia que comença la fira taurina de Falles.

Els activistes trenquen banderilles per deixar anar la pols vermella / JUAN CARLOS CÁRDENAS (EFE)

A les 11.00 hores i després de la lectura d'un manifest i de cridar tres vegades "tauromàquia abolició", els activistes, que duien una samarreta groga, han trencat les banderilles que portaven, de les quals ha sortit una pols vermella que ha format un immens núvol per visibilitzar la sang que es vessarà a la plaça de toros.

Els toros no són ninots

Durant la lectura del manifest han destacat que quan arriba el març "València omple els seus carrers d'alegria, festa i sentiment, però també de patiment i sang vessada".

Han denunciat que els toros "no són ninots, pateixen a les places i ho faran fins a quedar rendits als peus d'un home altiu que els mirarà amb arrogància i desdeny" i s'ha recordat que a partir d'aquesta tarda i durant deu dies "es torturaran i mataran més de 50 toros".

Notícies relacionades

També s'ha reclamat als valencians que quan arribi la cremà de les falles hi llancin capes i espases perquè "només el foc més purificador pot reduir a cendres 500 anys de supèrbia i crueltat".

La coordinadora d'AnimaNaturalis, María José Martín, ha assegurat a EFE que la plaça de toros de València té una llotja per a menors d'edat quan el Comitè de Drets del Nen de l'ONU ha proposat a Espanya prohibir l'exposició de menors a les activitats taurines