Investigació oberta

La dona trobada a Astúries va morir de forma violenta

Un piragüista va descobrir el cos de María Paz Fernández Borrego a l'embassament d'Arbón

La Policia i la Guàrdia Civil segueixen buscant les altres dues desaparegudes

asturias

asturias

2
Es llegeix en minuts
Efe

Una de les tres dones desaparegudes a Astúries, Paz Fernández Borrego, de 43 anys, de qui es va trobar el cadàver dimarts a la tarda a l'embassament d'Arbón, al municipi asturià de Villayón, va morir de forma violenta, segons fonts de la investigació. La dona, veïna de Gijón, va desaparèixer a la localitat de Navia -a uns 12 quilòmetres- el 13 de febrer.

L'autòpsia realitzada aquest matí a l'Institut de Medicina Legal d'Oviedo ha determinat que Paz Fernández Borrego va tenir una "mort violenta", han assenyalat aquestes fonts, que han eludit donar més detalls a l'estar la investigació sota secret de sumari dictat pel Jutjat de Luarca. Les fonts han afegit que, una vegada constatada la mort violenta de la dona, "la investigació ha de fer la seva feina".

Tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional segueixen treballant en la recerca de dues dones desaparegudes més a Astúriesdues dones desaparegudes en els últims dies, a Gijón i Avilés, encara que els dos cossos descarten que les desaparicions estiguin relacionades.

El cos de María Paz Fernández Borrego ha sigut identificat pels cabells, la roba i el tatuatge que tenia gravat en una espatlla.

La investigació se centrarà ara a clarificar les causes de la mort. El cos ha sigut trobat per un veí de Luarca que estava practicant piragüisme a la zona i el va veure flotar a la superfície cap a les 15.30 hores. Va ser rescatat a les 19.30 hores de l'aigua i traslladat a l'Institut de Medicina Legal d'Oviedo.

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil va poder rescatar el cos hores després, i després va ser traslladat a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), a Oviedo, per al seu estudi radiogràfic i posteriorment a l'institut anatòmic forense per fer l'autòpsia corresponent.

La Guàrdia Civil ja ha comunicat als familiars la troballa del cadàver.

María Paz Fernández Borrego era buscada per la Guàrdia Civil des que va desaparèixer el 13 de febrer a la localitat de Navia, on havia anat a passar uns dies.

El seu vehicle havia sigut localitzat a prop de l'hospital de Jarrio, al veí municipi de Coaña, a uns 12 quilòmetres de l'embassament on ha sigut trobat el cos.

L'Institut Armat i la Policia Nacional continuen buscant les altres dues dones desaparegudes a Astúries en els últims dies.

Dos casos més

Lorena Torre, de 40 anys, va desaparèixer dijous passat a la nit a Gijón i el seu cotxe va aparèixer aparcat a les proximitats de la platja del Rinconín i, segons la Policia Nacional, portava un anorac de plomes verd, pantalons texans i botes.

Notícies relacionades

Un dia després es va produir a Avilés la desaparició de Concepción Barbeira, d'1,60 i complexió prima, després de sortir de casa seva a San Adriano (Castrillón) per dirigir-se a la seva feina a l'hospital San Agustín de Avilés, a la qual no va arribar a incorporar-se.

El seu vehicle va ser localitzat hores després que es denunciés la desaparició amb les portes obertes i la bossa al seu interior a la localitat de Santa María del Mar, a Castrillón.