Unitat innegociable

El món municipal català fa pinya amb la immersió lingüística

Els alcaldes demanen "consolidar, protegir i millorar" el model educatiu a Catalunya

Som Escola ha convocat concentracions davant dels ajuntaments contra els intents del Govern central de "desestabilitzar" la societat

zentauroepp42345105 som escola180228194327

zentauroepp42345105 som escola180228194327 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El món municipal ha defensat aquest dimecres el model educatiu català des de Santa Coloma de Gramenet en un acte organitzat per la plataforma Som Escola. La trobada ha tingut lloc dies després que el Govern central anunciés que estudiava incloure l'opció lingüística del castellà com a llengua vehicular en la preinscripció escolar. L'acte ha sigut l'antesala de les manifestacions que l'organització ha convocat per dimecres a la tarda davant dels ajuntaments.

L'acte ha reunit representants municipals de gairebé tots els partits, que han fet un crida a “consolidar, protegir i millorar” l'escola catalana i combatre els intents del Govern central de “desestabilitzar” la societat utilitzant la llengua com a instrument polític.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat un missatge directe al president del Govern, Mariano Rajoy. “Que no s'equivoqui. Per més trampes com el 155 que vulguin alterar les regles del joc, aquí trobarà una societat unida i plural en defensa d'un model educatiu d'èxit. No volem una societat dividida i no ho aconseguiran”, ha reivindicat.

També la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha remarcat la necessitat de mantenir una societat que no estigui dividida en funció de l'origen o la llengua. Així ho ha fet també l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, que ha subratllat la importància de la diversitat a les escoles.

Per l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, afegir a les escoles un nou element de “segregació” seria un error i ha avisat de l'amenaça que suposen per a la democràcia els atacs a la llengua.

Notícies relacionades

L'alcalde de Sant Climent de Llobregat i membre de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Isidre Serra, ha assegurat que el model d'immersió garanteix el domini dels alumnes del català i el castellà i ha avisat que si “algú s'ho vol carregar” es trobarà les institucions però també la ciutadania per plantar cara davant qualsevol ofensiva contra l'escola o la llengua catalanes.

Els alcaldes metropolitans han aprofitat l'ocasió per reivindicar que més enllà de les diferències polítiques, la unitat davant la defensa del model educatiu català és innegociable.