Bloquejades 23 webs de descàrrega il·legal de sèries, pel·lícules i música

Les pàgines havien aconseguit reobrir després de bloquejos anteriors

zentauroepp17641167 barcelona  24 11 2011 descargas ilegales de peliculas online180220094638

zentauroepp17641167 barcelona 24 11 2011 descargas ilegales de peliculas online180220094638 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha bloquejat 23 pàgines web des de les quals els seus usuaris es descarregaven tot tipus de material audiovisual protegit com pel·lícules, sèries, música i videojocs, molts d'ells de recent creació, fins i tot algunes que no havien sigut estrenades oficialment a Espanya.

Segons informa la Direcció General de la Guàrdia Civil, l'operació, batejada com a Cascada, forma part d'una campanya de bloqueig de pàgines web de descàrrega de continguts protegits per drets d'autor i difusió dels mateixos mitjançant enllaços en xarxes P2P, és a dir, en xarxes d'ordinadors que treballen sense servidors fixos.

En aquesta primera fase, desenvolupada pel Grup de Delictes Telemàtics de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, s'han bloquejat un total de 23 dominis web, la majoria amb uns índexs de visites diaris molt elevats. Algunes d'elles són de les més conegudes i utilitzades al nostre país per descarregar il·legalment i de manera gratuïta material audiovisual.

Entre les pàgines web bloquejades destaquen, per la seva antiguitat i prestigi entre usuaris d'aquest tipo de xarxes P2P, pàgines com www.divxtotal.com, www.estrenosdtl.com o www.gamestorrents.com, entre moltes altres.

Empresa amb seu a l'Argentina

Aquests dominis van ser creats als seus inicis per una persona d'origen espanyol, que els va vendre a una empresa amb seu a l'Argentina, actual propietària i administradora dels dominis.

Els responsables d'aquestes pàgines utilitzaven diversos mètodes per evitar el tancament o bloqueig de les webs, com amagar la ubicació real dels seus servidors i les dades de registre dels dominis contractats, fins al punt que canviaven constantment la ubicació dels seus servidors en diversos països.

Notícies relacionades

S'han detectat casos en què dominis prèviament bloquejats judicialment eren reactivats en qüestió d'hores, amb noms de dominis pràcticament idèntics o fins i tot canviant-ne únicament l'extensió.

Així, encara que es realitzessin diversos bloquejos successius, eren capaços d'"aixecar" novament les pàgines web en un espai de temps molt breu.