autor d'un delicte contra els sentiments religiosos

Multa de 480 euros per difondre un fotomuntatge de la seva cara i el crist d'una germandat

La germandat de l'Amargura denuncia que apareixia fins i tot amb pírcing del nas

Els fets es remunten a l'abril del 2017

montaje-diario-jaen

montaje-diario-jaen

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat Penal número 1 de Jaén ha condemnat D. C. D., de 24 anys, a pagar una multa de 480 euros com a autor d'un delicte contra els sentiments religiosos per pujar a Instagram un fotomuntatge de la seva cara en el Crist de l'Amargura, popularment conegut a la Setmana Santa de Jaén com El Despojado. En aquest muntatge la cara de la imatge religiosa va ser substituïda per la de l'acusat. 

La sentència, segons han informat fonts judicials, ha sigut dictada oralment aquest dimecres un cop l'acusat ha reconegut en el judici la seva culpabilitat i ha acceptat el pagament d'una multa de vuit mesos a dos euros diaris, que suposa un total de 480 euros.

La seva conformitat davant el tribunal ha portat a rebaixar la petició inicial de pena del Ministeri Fiscal que sol·licitava la imposició d'una multa de 2.160 euros, substituïble per 180 dies de presó en cas d'impagament.

Notícies relacionades

Els fets es remunten a l'abril del 2017 quan el jove va pujar a la xarxa social una foto de Jesús Despojado, de la Germandat de l'Amargura, en què la cara original havia sigut substituïda per la seva, inclòs el pírcing del nas.

La confraria li va demanar en diverses ocasions que retirés la imatge i al no obtenir cap resultat van acabar per portar el cas als tribunals. Segons va recollir la Fiscalia en el seu escrit de qualificació provisional el fotomuntatge va resultar ser una "vergonyosa manipulació de la cara de la imatge", cosa que que evidenciava un "manifest menyspreu i mofa per la confraria amb propòsit d'ofendre".