IMMIGRACIÓ

Salven a prop de Melilla 31 subsaharians a qui van punxar la pastera

Han identificat el patró de l'embarcació

1
Es llegeix en minuts

Els efectius dels Grups Especialistes de la Guàrdia Civil (GEAS) han salvat aquest dilluns 31 subsaharians després que la pastera en què s'aproximaven a Melilla fos punxada expressament per alguns dels immigrants i aquests caiguessin al mar, on van ser recollits pels agents i portats al port per a la seva assistència sanitària. Un d'ells va ser detingut acusat de ser presumptament el patró de la pastera.

Els fets van passar dos dies després de naufragar una embarcació de la qual han recuperat 21 cadàvers però podrien ser un total de 47 segons l'ONG Caminant Fronteres.

El rescat

Segons ha informat a Europa Press una portaveu de la Delegació del Govern, aquest dilluns a la matinada, poc abans de les 02.00 hores, el control de fronteres de la Guàrdia Civil ha localitzat una pastera que s'aproximava a Melilla per la zona de Horcas Coloradas. Immediatament s'ha activat el protocol dels Geas, que ha comprovar que la pastera estava punxada i que els seus ocupants (31) començaven a caure al mar.

Els Geas els han rescatat a tots i els han pujat a l'embarcació de la Guàrdia Civil per traslladar-los a port, on ja els esperava un equip de la Creu Roja que proporciona primera assistència i mantes tèrmiques als immigrants. Només un home adult ha sigut traslladat a l'Hospital per hipotèrmia. Del total de 31 ocupants (tots subsaharians), dos són dones i dos són menors.

Identifiquen el patró

A més han identificat plenament el patró, segons ha assegurat la citada font. Es tracta d'un home inclòs entre els 31 ocupants de la pastera, que ha sigut detingut per presumpte tràfic il·legal de persones amb l'agreujant de greu risc per a les seves vides.

La pastera era una llanxa pneumàtica amb un motor de 15 cavalls que ha sigut extreta de l'aigua per la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

La Delegació ha destacat que la ràpida actuació ha sigut crucial per salvar la vida dels 31 immigrants evitant desgràcies com la que va tenir lloc aquest cap de setmana en aigües marroquines pròximes a Melilla, amb almenys 21 morts, que podrien augmentar fins a 47.

"Ha sigut, per tant, una important tasca de rescat davant l'actuació despietada de les màfies que malgrat la recent tragèdia i les dures condicions climàtiques segueixen posant en seriós risc la integritat física dels immigrants amb un indiscutible menyspreu per les seves vides", ha dit per últim la portaveu governamental.