Uns 3.000 afectats pel caos de l'AP-6 reclamaran indemnitzacions

La plataforma afectadosporlanevada.es s'acosta als 2.000 inscrits i 3 associacions més en sumen més de mil

El Congrés no fixarà les compareixences de Zoido, De la Serna i Serrano fins a la setmana que ve

zentauroepp41506435 graf555  madrid  07 01 2018   fotograf a facilitada por un c180111092138

zentauroepp41506435 graf555 madrid 07 01 2018 fotograf a facilitada por un c180111092138

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

Els conductors atrapats per la nevada a l’AP-6 protagonitzaran probablement la  demanda col·lectiva més nombrosa contra una concessionària d’autopistes. Nou dies després del caos sofert, uns 3.000 afectats ja s’han inscrit a les quatre associacions i plataformes que reclamaran indemnitzacions a Iberpistas, filial d’Abertis. Antonio Rodríguez, l’advocat zamorà atrapat a la ratera de l’AP-6 que va crear la plataforma afectadosporlanevada.es, és qui suma la majoria dels inscrits, 1.776 ahir al migdia.

    

A pesar dels consells llançats per Rodríguez a través de Twitter durant les 15 hores en què es va quedar atrapat, hi ha un percentatge important d’afectats que no disposen de proves documentals de la seva presència. Per això la seva plataforma ha sol·licitat a Iberpistas l’entrega dels registres dels peatges i les matrícules així com les gravacions d’entrada i sortida de l’autopista en tot el tram Villalba-Adanero. També ha demanat el registre dels missatges llançats per la DGT als pòrtics lluminosos per demostrar que no es va advertir els conductors del risc que corrien. 

    

La plataforma del lletrat zamorà demandarà també l’Estat però tan sols com a responsable civil subsidiari, per al cas de que Iberpistas es dissolgui. Una possibilitat que no és forassenyada, segons l’advocat, donat que el pròxim dia 29 la concessió passa a mans d’una altra filial d’Abertis i Iberpistas es queda sense cap funció.

Notícies relacionades

En situacions similars els tribunals han fixat indemnitzacions mitjanes d’entre 150 i 180 euros, que multiplicades per 3.000 donarien una pèrdua econòmica per a la concessionària que no baixaria del mig milió d’euros.

COMPAREIXENCES 

La rapidesa amb què estan reaccionant les víctimes contrasta amb la parsimònia del Govern. Malgrat que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va mostrar la seva disposició a comparèixer immediatament davant el Congrés, ni ell ni el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ni el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, ho faran, com a molt aviat, fins a la setmana que ve, ja que el gener és un mes inhàbil al Congrés i qualsevol compareixença l’ha d’aprovar la Diputació Permanent, que no es reunirà fins al dimarts dia 23. Llavors es fixarà la data de les compareixences.