Anar al contingut

Inclemències

En alerta 15 comunitats per forts vents, onades de set metres i neu

Tarragona té avisos per vent, Girona per fort onatge i Lleida per neu

El Periódico

jgarcia41267807 graf255 a coru a 10 12 2017 tres mujeres se protegen de 171225185037

Cabalar

El temporal que durant els últims dies afecta moltes províncies manté avui en alerta 15 comunitats per neu, ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora i per fort onatge que oscil·larà entre els 5 i els 7 metres, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.

Catalunya té avís taronja (risc important) a la província de Tarragona per ratxes màximes de vent entre 70/100 quilòmetres per hora al litoral sud i prelitoral, i avís groc (risc) a Girona per fort onatge i a Lleida per neu en zones pròximes a la Vall d'Aran.

A les comunitats de Cantàbria i Astúries persisteix l'alerta taronja per onades que oscil·laran entre els 5/7 metres i alerta groga per nevades en zones del centre i Villaverde, i de la sud-occidental asturiana respectivament.

Galícia segueix amb avís taronja per temporal costaner a les províncies de la Corunya, Lugo i Pontevedra, i alerta groga per neu a Ourense i Lugo amb acumulacions de 10 centímetres en 24 hores per sobre dels 800/900 metres.

Ratxes de 100 quilòmetres per hora

El País Valencià està en alerta taronja per ratxes màximes de vent de 100 quilòmetres per hora a la província de Castelló, i alerta groga a Alacant i València per forts vents amb ratxes entre 70/80 quilòmetres per hora.

El fort onatge també afectarà les costes del País Basc, on les províncies de Biscaia i Guipúscoa segueixen en alerta per onades entre els 5 i 7 metres, mentre que a Àlaba hi ha alerta per nevades amb una acumulació de 2 centímetres en 24 hores i per vents de 70 km/h.

Tot Castella i Lleó, llevat de la província de Valladolid, Aragó, Madrid, Navarra, la Rioja, les illes Balears i Múrcia, i les províncies d'Almeria, Granada i Jaén (Andalusia), Albacete i Conca (Castella-la Manxa) i Melilla continuen amb avís groc per vent o per nevades.

L'Aemet avisa que amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, però sí per a alguna activitat concreta.

0 Comentaris
cargando