Un petit tornado causa destrosses a l'interior de l'Alt Empordà

Dues-centes famílies de Terrades i Cistella estan aquest diumenge sense subministrament elèctric pel temporal

Un petit tornado provoca destrosses als municipis de Cistella i Terrades. / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Les fortes ràfegues de vent (alguns veïns parlen fins i tot d'un petit tornado) que han bufat durant la nit de dissabte a diumenge a l'Alt Empordà han provocat severes destrosses als municipis de Terrades i Cistella, on un parell de centenars de famílies estan aquest diumenge sense subministrament elèctric, segons ha informat la direcció general de Protecció Civil a través de les xarxes socials.

Els Bombers han rebut un avís cap a les nou del matí pels desperfectes provocats pel temporal en una casa particular al carrer Major de Terrades, on el vent ha aixecat part de la coberta.

A les xarxes socials diversos usuaris han penjat fotografies on s'observen els desperfectes ocasionats pel temporal en aquesta zona de l'interior de l'Alt Empordà, amb sostres caiguts i estructures que han volat.

Estat en què ha quedat un cotxe a Terrades. / Twitter (@jamassague)

Notícies relacionades

Els serveis d'emergències de la Generalitat han fet, entre les 20.00 hores de dissabte i les 8.00 d'aquest diumenge, mig centenar de serveis a causa de la pluja i el vent. Cap ha sigut greu, asseguren fonts dels Bombers, que han atès petites inundacions i desperfectes i han recollit arbres i altres elements estructurals abatuts pel vent.

La zona més afectada ha sigut Girona, on s'han fet 18 sortides. A l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha hagut 14 intervencions a la regió sud, sis a la nord i dos a la centre, mentre que entre Tarragona i l'Ebre s'han fet quatre serveis. A Lleida, un.

Temes:

Temporals