DESPRÉS DE LA CONFESSIÓ DEL SOSPITÓS

'El Chicle' rectifica i ara admet que va estrangular Diana Quer

El presumpte homicida nega ara que l'atropellés i confessa que va intentar violar-la

El vell recinte fabril on han trobat el cos va servir durant anys per amagar partides de droga

La Guàrdia Civil ha localitzat el cos de Diana Quer. / ATLAS

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Enrique Abuín, àlies el Chicle, l'autor confés de la mort de Diana Quer, va capgirant les seves declaracions. Hores després d'assegurar que havia atropellat la jove madrilenya, i davant els dubtes dels investigadors de la Guàrdia Civil, ha acabat confessant que va intentar violar la noia i que, al no poder fer-ho per la resistència de Diana, la va estrangular i la va tirar al pou on ha aparegut aquest diumenge el cadàver. Segons fonts pròximes al cas, el sospitós hauria donat la primera versió per evitar una condemna més alta, tenint en compte els seus antecedents penals.

Malgrat totes aquestes contradiccions, el Chicle ha acompanyat aquest diumenge els agents fins a la nau d'Asados on ha sigut localitzat el cos. Abuín treballa durant un breu període de temps en aquestes instal·lacions, que van albergar diverses empreses, entre elles una de gasoses i un magatzem de mobles. L'edifici està sense retolar i presenta l'aspecte de desocupat i sense activitat aparent.

L'immoble està envoltat de cases. De fet, a només 200 metres hi ha els domicilis dels pares d'Abuín, amb qui viu la seva filla menor d'edat, i d'uns oncles. 

Després d'assistir al registre de la nau d'Asados, on s'ha tret el cadàver de l'interior d'un pou, el Chicle ha sigut traslladat a la seva vivenda a Rianxo (la Corunya) per practicar una inspecció. Poc després, els agents s'han emportat un dels vehicles que utilitzava Abuín, un Alfa Romeo gris, que era a la part posterior de la casa.

L'autor confés de l'assassinat abandonant el registre / {LAVANDEIRA} JR / {Efe}

Després del registre, la comitiva, amb el detingut, ha abandonat el lloc per traslladar-se de nou a la Comandància de la Guàrdia Civil a la Corunya per a un nou interrogatori a l'assassí confés. La defensa de José Enrique Abuín Gey al·lega que la mort de Diana Quer es va produir per accident.

Una vegada recuperades les restes, s'hauran de fer les proves pertinents per determinar si realment és el cos de Diana Quer, la jove madrilenya desapareguda el 22 d'agost a la nit a la localitat d'A Pobra do Caramiñal (la Corunya), on estiuejava des de feia anys.

Les proves d'ADN que es realitzaran a l'Institut de Medicina Legal de Galícia (IMELGA) determinaran també si el Chicle va actuar sol per segrestar Diana Quer, lligar-la de mans i llançar-la al pou d'aquesta nau usada habitualment com a tapadora per al tràfic de drogues.

Casa de José Enrique Abuín Gey  / EFE

A prop de la vivenda del 'Chicle'

Des d'aquest diumenge a primera hora, agents de la Guàrdia Civil custodien una nau industrial a la parròquia d'Asados, a Rianxo (la Corunya), d'on és originari J. E. A. G., principal sospitós en el cas, i a pocs quilòmetres de la seva vivenda habitual, on estava previst un registre avui a les 8.30 hores.

De tota manera, els agents s'han dirigit a aquesta nau industrial abandonada, a uns quatre quilòmetres -a la parròquia on viuen els pares del sospitós- i allà, a 200 metres de la casa dels pares d'Abuín, ha arribat la comitiva judicial, i després, un cotxe fúnebre. 

La nau on han trobat el cos va ser durant anys un amagatall per a contrabandistes de droga i tabac.

Dos cotxes de l'institut armat han traslladat emmanillat el Chicle des del lloc que el sospitós va assenyalar com el lloc on s'hauria desfet de les restes de Quer. Els nombrosos veïns que es concentren a la zona han proferits crits d'"assassí" en el moment que José Enrique A. G. sortia de la nau, aquest diumenge cap a les 10.40.

La dona el va deixar sense coartada

Hores abans, la dona del sospitós de la desaparició de la jove Diana Quer, José Enrique Abuín Gey, el va deixar sense coartada pel 22 d'agost a la nit, quan es va perdre el rastre de la jove madrilenya, en la seva declaració davant la Guàrdia Civil.

Rosario R. va canviar la seva versió i va assegurar aquest dissabte que aquella nit no va estar amb el seu marit, durant l'interrogatori a què va ser sotmesa pels agents de la Guàrdia Civil a la Comandància de Lonzas, a la Corunya, segons informen fonts de la investigació a Europa Press. Després de les onze de la nit, la dona, que va declarar que el seu marit "és violent quan consumeix alcohol", segons ha publicat també La Voz de Galicia, va ser posada en llibertat sense càrrecs.

Segons fonts de la investigació, hi ha "indicis" que la dona era coneixedora dels fets.

Així és José Enrique Abuín Gey ’El Chicle’, detingut per la desaparició de Diana Quer

Detingut per intent d'agressió i robatori

El delegat del Govern a Galícia, Santiago Villanueva, ja havia confirmat aquest dissabte que l'home detingut divendres a Boiro (la Corunya) i la seva dona, també arrestada, estaven sent investigats per la desaparició de la jove madrilenya Diana Quer a A Pobra do Caramiñal, l'agost del 2016.

Villanueva va assegurar que encara que José Enrique Abuín Gey, conegut com el Chicle i veí de Riaño, va ser detingut "en principi per un intent d'agressió robatori" a una dona aquesta setmana, tant ell com la seva dona, també detinguda però ja posada en llibertat, estaven sent investigats pel cas de Diana Quer. 

Felicitacions de Zoido

Notícies relacionades

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha felicitat aquest diumenge la Guàrdia Civil per la resolució del cas de Diana Quer i ha destacat que "mai dona per tancat un cas", "encara que les autoritats judicials decideixin el seu arxivament provisional per falta de proves", com era el cas.

Zoido ha fet aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb alts comandaments de la Guàrdia Civil al Ministeri de l'Interior per analitzar la informació del cas.

El Govern i els polítics traslladen el seu suport a la família de la noia

El Govern i polítics de tots els colors han traslladat el seu condol a la família de <strong>Diana Quer</strong>, i han elogiat la tasca de la Guàrdia Civil, ja que la seva tenacitat ha conduït a la detenció de l'autor confés de la mort de la jove madrilenya.