JORNADES DEL CNI

El Govern crea un 'comandament únic' de ciberseguretat

El Centre d'Operacions de Ciberseguretat de l'Administració General de l'Estat coordinarà les operacions de ministeris i organismes

Sáenz de Santamaría ha anunciat que el 2018 es posarà en marxa el centre d’operacions de seguretat de l’Administració general de l’Estat. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané
Carmen Jané

Redactora

Especialista en Periodista especialitzada en tecnologia, continguts digitals i elearning. Escric des de Última Hora.

ver +

El Govern destinarà 20 milions d'euros més a reforçar la ciberseguretat de l'Estat i crearà per a això un nou organisme, un Centre d'Operacions de Ciberseguretat de l'Administració General de l'Estat, per a l'any que ve. L'organisme, que funcionarà com un comandament únic de ciberseguretat, coordinarà les accions de ciberseguretat en ministeris i organismes públics.

El nou centre ha sigut anunciat aquest dimecres per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la inauguració de les XI Jornades STIC CCN-CERT, que se celebren a Madrid fins dijous amb més de 2.200 assistents. La trobada, que concentra alguns dels millors cervells de la ciberseguretat a Espanya, pretén detectar els millors talents i solucions per millorar la seguretat de l'Estats, també a nivell digital.

Notícies relacionades

El Centre d'Operacions de Ciberseguretat de l'Administració General de l'Estat estarà coordinat amb altres organismes ja existents, com el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), el Centre Nacional de Ciberseguretat (Incibe) i l'entitat que coordina la resposta davant incidents tecnològics, el CCN-CERT.

La creació del centre també suposa ampliar el pressupost destinat a la ciberseguretat en un 18% respecte al 2017, l'any que ha sigut rècord en incidents de seguretat, després dels casos vinculats al Wannacry i al Petya, que va provocar grans pèrdues econòmiques a empreses de tot el món.