Anar al contingut

Rescatades 80 persones en dues pasteres al mar d'Alborán

Els immigrants eren d'origen subsaharià i van ser detectats per pesquers

El Periódico

Salvament marítim segueix vigilant la zona davant la possibilitat de noves embarcacions. / ATLAS VÍDEO

Salvament Marítim ha rescatat aquest dimecres un total de 80 persones d'origen subsaharià que viatjaven a bord de dues pasteres pneumàtiques i que han sigut trobades al mar d'Alborán.

La patrullera Valpas del Frontex va veure la primera pastera i, en aquell moment, va baixar la seva auxiliar -embarcació més petita i amb menys altura- per acostar-s'hi. Al mateix temps va rebre una trucada per ràdio del pesquer Secre, que informava que tenia una altra pastera al seu costat. Per això, l'auxiliar es va quedar amb la primera pastera i la Valpas es va dirigir cap a la segona.

Posteriorment, una altra embarcació, el Sar Mastelero, va rescatar cap a les 17.00 hores les 32 persones que viatjaven a bord de la primera embarcació pneumàtica; concretament, 30 homes i dues dones, tots ells d'origen subsaharià. 

Així mateix, es va dirigir a la segona pastera i va recollir 48 homes d'origen subsaharià. El Sar Mastelero va remolcar les embarcacions després d'haver-los tret el motor.

Tres immigrants van morir el dia 4 de desembre al naufragar la seva pastera a prop de Larache. Un altre immigrant subsaharià es va ofegar també al llançar-se a l'aigua en un intent d'arribar a terra.

0 Comentaris
cargando