60 cigonyes decideixen passar l'hivern a Banyoles

zentauroepp41087785 el grup de cigonyes que per primer cop hiverna a l estany de171126093834

zentauroepp41087785 el grup de cigonyes que per primer cop hiverna a l estany de171126093834 / Lourdes Casademont

1
Es llegeix en minuts
ACN

L'estany de Banyoles compta des de fa unes setmanes amb un grup estable de fins a 60 cigonyes que es podrien quedar a passar el que queda de tardor i l'hivern. És la primera vegada que s'observa aquest fenomen al Pla de l'Estany, ja que fins ara només es rebia la visita d'exemplars que es paraven un dia per descansar per després continuar la ruta cap a Europa.

El fenomen es va descobrir a principis d'octubre, quan ja s'havia acabat el període de migració. A través de les lectures de les anelles s'ha constatat que algunes provenen d'Alemanya, Suïssa i França.

Notícies relacionades

Dormen en grues i edificis alts de la ciutat i s'alimenten sobretot de les restes que troben a l'abocador comarcal de Puigpalter. De dia, se les pot veure a la zona d'aiguamolls que s'ha construïda a la finca Casa Nostra, al costat de la carretera de circumval·lació de l'estany. "No sabem si es quedaran fins al febrer, ha sigut tota una sorpresa", admet un dels tècnics del Consorci de l'Estany, Carles Feo.

Fins ara hi havia cigonyes que passaven l'hivern als aiguamolls de l'Empordà i a Lleida. Carles Feo explica que si es traça una línia recta entre aquests dos emplaçaments, es veu que Banyoles forma part de la ruta.

Temes:

Banyoles Animals