Ensenyament garanteix la convocatòria d'oposicions aquest any, malgrat el 155

La intervenció de l'Estat només ha alentit el calendari, precisa la conselleria

Les proves estan pendents de saber si les convoca el ministeri o la Generalitat

zentauroepp14449164 barcelona   barcelones  05 11 2010  distritos   mas alla   d171119143109

zentauroepp14449164 barcelona barcelones 05 11 2010 distritos mas alla d171119143109

2
Es llegeix en minuts

Les oposicions per cobrir 2.000 places docents a Catalunya s'han alentit per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, però no s'han cancel·lat, han assegurat aquest diumenge fonts de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, que asseguren que la redacció de les condicions tècniques del concurs ja està molt avançada. "En les pròximes setmanes es faran públiques", han indicat les mateixes fonts. Si el calendari de la cita ha quedat en l'aire durant unes setmanes és perquè no és clar quina Administració farà la convocatòria.

Fonts sindicals van explicar la setmana passada a aquest diari que la Generalitat li ha demanat al Govern central que li permeti fer a ella la convocatòria, "perquè al cap i a la fi serà Ensenyament qui resoldrà el procés quan aquest conclogui", van al·legar. La publicació està, doncs, a l'espera que el Ministeri d'Educació, que és qui té en aquests moments les competències en ensenyament a Catalunya, doni el seu vistiplau a la sol·licitud autonòmica.

"Al PP no li interessa que sigui culpa seva que no es convoquin aquestes oposicions. És més, ens consta que Ensenyament està redactant els annexos de la part pràctica de les proves", detalla Jesús Martín, de l'àrea d'educació de FETE-UGT a Catalunya. "És un tema que s'ha tractat a la Mesa Sectorial, l'òrgan de debat entre sindicats i conselleria, i tenim el compromís que el concurs anirà endavant, si bé encara no està feta la convocatòria", afegeix Manel Pulido, secretari d'educació a CCOO a Catalunya. 

No opina el mateix el sindicat USTEC-STES, majoritari entre el col·lectiu docent, que considera precipitat convocar aquestes proves en unes condicions que "no garanteixen el temps de preparació per als candidats i que poden afectar la prestació del servei", ja que es realitzarien en ple curs escolar.

Notícies relacionades

Si finalment la convocatòria no la fa directament el ministeri i a l'estar cessada la consellera Clara Ponsatí,  el govern central podria delegar en el director general de centres públics de la Generalitat, Ignasi García Plata, la persona que ha negociat amb els sindicats les bases de les que serien les primeres oposicions celebrades a Catalunya en els últims vuit anys en ensenyament primari i secundari.

La Conselleria d'Ensenyament va publicar a la seva pàgina web el 25 d'octubre (dos dies abans de la implantació del 155 per part del Govern central) que la convocatòria es farà al llarg d'aquest mes de novembre, amb el propòsit que les proves poguessin començar a mitjans d'abril. Les condicions que regiran l'oposició ja s'havien pactat abans de la intervenció de l'Estat i es van acabar d'ultimar a la Mesa Sectorial el 10 de novembre.