Operació internacional

Cop al tràfic de coca amb 40 detinguts

Un dels grups desarticulats estava establert al nord d'Espanya, i l'altre, a Melilla

 

  / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb policies d'AlemanyaItàliaMarroc i l'Oficina Antidroga dels EUA, la DEA, han desmantellat una organització internacional dedicada al tràfic de cocaïna amb 40 detinguts a Espanya i el Marroc i la intervenció de quatre tones de cocaïna.

Els arrestos, 34 homes i sis dones de nacionalitats espanyola, britànica, marroquina, s'han practicat a Girona, Pontevedra, Madrid, Melilla i el Marroc, segons informa la Direcció General de la Guàrdia Civil, que, juntament amb la resta de cossos policials que han intervingut en aquesta macrooperació antidroga, ha desarticulat dos grups interrelacionats entre si.

Un d'ells estava establert al nord d'Espanya i l'altre a Melilla amb ramificacions a Màlaga i al Marroc.

Notícies relacionades

A més de la cocaïna confiscada en diversos registres, en algun es va trobar estupefaent en habitacles sota terra, s'han intervingut més de 13 milions d'euros en efectiu, 105 quilos d'haixix, 18 vehicles d'alta gamma i tres embarcacions.

L'operació, batejada com a Ventus, va començar el 2016, quan es va tenir coneixement de l'existència d'un grup de persones que s'estarien dedicant al tràfic de drogues utilitzant embarcacions d'esbarjo tipus veler, des de la localitat de Dénia (Alacant).