NOVES TECNOLOGIES

Els drons podran sobrevolar les ciutats i les aglomeracions

El Govern aprovarà la nova regulació a finals d'any, anuncia el ministre De la Serna

Els aparells també podran efectuar vols nocturns i estar fora de l'abast visual del pilot

zentauroepp32267955 a silhouette of a flying drone with a dramatic sunset in the170316163954

zentauroepp32267955 a silhouette of a flying drone with a dramatic sunset in the170316163954

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

La nova regulació dels drons que reclama el sector des de fa anys està a punt de fer-se realitat. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimecres al matí al Congrés dels Diputats que a finals d'any s'aprovarà un decret que permetrà el sobrevol d'aquests aparells a les zones urbanes, en les aglomeracions i els vols nocturns, cosa que ara està prohibida i que limita el creixement de la nova tecnologia a Espanya.

La nova normativa, que actualment està pendent del dictamen del Consell d'Estat després de superar el tràmit d'audiència pública, també permetrà operar els drons fora de l'abast visual del pilot, una altra de la limitacions a què està actualment sotmès el seu ús.

Garanties de seguretat

El ministre ha assegurat que tot això es farà amb les màximes “garanties de seguretat”. El seu departament té previst aprovar, a més, en el primer trimestre de l'any 2018, un pla estratègic per al desenvolupament del sector. Actualment, a Espanya hi ha més de 2.400 operadors de drons, amb 3.000 aeronaus i 2.541 pilots.

Notícies relacionades

La prohibició de sobrevolar aglomeracions impedeix que es puguin filmar amb drons manifestacions, festes o esdeveniments esportius, mentre que el veto dels vols nocturns en limita molt l'ús per part de les companyies de seguretat.