Referèndum sota pluja

Comença la jornada amb precipitacions a Barcelona i a Girona

zentauroepp40365142 lluvia en el ceip bogatell  foto xavier jubierre171001070103

zentauroepp40365142 lluvia en el ceip bogatell foto xavier jubierre171001070103

1
Es llegeix en minuts

El referèndum d'independència i l'arribada de l'octubre coincideixen aquest diumenge a Catalunya amb un canvi de temps que va començar a deixar algunes pluges ahir dissabte a la tarda i continuaran durant la jornada d'avui.

A primera hora del dia han començat les precipitacions a la meitat est, en especial a Barcelona i Girona, amb possibilitat de pluges a Tarragona i cel pràcticament clar a Lleida.

També el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) alerta de la possibilitat de pluges aquest diumenge, "intermitents, localment moderades" al litoral i prelitoral central, en punts de la Catalunya central i del Camp de Tarragona, encara que la seva intensitat es podria incrementar de matinada.

A la tarda, segons el Meteocat, s'esperen precipitacions al Pirineu Occidental, que podrien acabar afectant també el sector oriental.

Segons el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, les precipitacions es podrien registrar especialment a prop del litoral de Barcelona i Girona, i que aquestes precipitacions, "en principi, sembla que amainarien a la tarda", mentre que a la resta brillarà el sol.

Del Campo ha indicat que les temperatures seran "agradables" i tendiran als valors normals per a aquesta època de l'any. Els termòmetres arribaran a 26ºC a Lleida, 24º a Tarragona i 22º a Barcelona i a Girona.

Notícies relacionades

Per capitals de província, la probabilitat de pluges és alta fins al migdia a Barcelona i Girona, baixa a Tarragona i nul·la a Lleida. A mesura que transcorrin les hores és menys probable que plogui a totes quatre.

No obstant, Del Campo ha subratllat que s'espera "algun xàfec als litorals i en algun punt dels Pirineus, però no serà un dia especialment complicat en l'aspecte meteorològic".