Incidents la matinada de l'1-O

Uns encaputxats assalten un col·legi electoral al Putxet

Els agressors llancen una pedra, ous, orins i pintura

img 2873

img 2873

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Un grup de quatre joves han assaltat a les tres de la matinada el col·legi electoral ubicat al  al carrer de Marmellà, a Sarrià-Sant Gervasi. Els agressors han trencat amb una pedra el vidre de la porta d'entrada i han llançat ous contra les persones que eren a dins, així com una ampolla amb orins. També han utilitzat un esprai de pintura negra.

L'incident, el més important de la matinada, s'ha produït a les 03.02 quan a l'interior del casal de barri hi havia unes 40 persones, algunes d'elles dormint. "Primer s'ha acostat un noi a la porta que portava penjada una estelada i que volia que obríssim. Nosaltres li hem dit que no podíem perquè ens ha semblat sospitós. Però ell ha insistit i ha afegit que ens portava un pastís", explica Ignasi L., un dels que eren dins.

Fotos dels agressors

En aquell instant el noi de l'estelada ha forcejat per obrir la porta i n'han aparegut tres més, aquests últims encaputxats. I tots han entrat al local i han llançat els ous, la pintura i els orins. Els crits i el soroll han alertat els veïns del barri i alguns han pogut fer fotos dels agressors en el moment que fugien, després de llançar una pedra contra la porta principal i trencar el vidre.

Notícies relacionades

Al cap de 10 minuts ha arribat la primera patrulla dels Mossos d'Esquadra, quan els agressors ja havien fugit. Només una hora abans un altre grup de presumptes ultres, o potser els mateixos, han intentat assaltar la seu de l'Agència de Residus, al carrer de Doctor Roux, que també és col·legi electoral.

Aquests dos successos són els més importants dels registrats aquesta matinada. També hi ha hagut un atac similar a Castelldefels. I a Badalona altres assaltants han punxat les quatre rodes i han trencat els vidres d'un cotxe de TV-3.