Mobilització per evitar l'arribada d'un vaixell de l'ultradreta a l'Empordà

Ports de la Generalitat ha denegat l'entrada del C-Star al port de Palamós

La nau, llogada pel grup neonazi Defend Europe, es dedica a bloquejar els rescats d'immigrants al Mediterrani

fcasals39642825 c-star170917181858

fcasals39642825 c-star170917181858 / ANGELOS TZORTZINIS

1
Es llegeix en minuts

La presència del vaixell neonazi C-Star a poques milles de la Costa Brava va encendre ahir diumenge totes les alarmes. L’embarcació té com a objectiu frenar la immigració a través del Mediterrani, controlant les activitats de les oenagés i bloquejant els rescats que aquestes porten a terme al mar. Ports de la Generalitat va denegar l’entrada de la nau, construïda el 1975, de 40 metres d’eslora i que pertany al grup Defend Europe, al port de Palamós. Segons sembla, el C-Star va posar rumb després cap a la badia de Roses.

L’aparició del C-Star mar endins davant la costa de l’Empordà  va mobilitzar ràpidament les entitats antiracistes de la zona, que van fera través de les xarxes una crida a la mobilització per evitar que el vaixell atraqui en cap port gironí. 

L’entitat Girona Acull va publicar un comunicat urgent on animava els activistes a posar-se en contacte amb els ports del la zona per evitar que pogués arribar a la costa. «L’objectiu és impedir que aquest vaixell neonazi atraqui en algun port de Catalunya».

Coherent 

Des de Ports de la Generalitat i també en un comunicat a través de Twitter, es va assenyalar que treballen perquè l’embarcació no pugui atracar en cap port de la seva titularitat. En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar a la mateixa xarxa social que havia donat instruccions als presidents dels ports de Barcelona i Tarragona perquè «tampoc hi pugui atracar». El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va qualificar la decisió de «coherent amb el compromís del Govern català».

Notícies relacionades

Ja el mes de juliol passat, Interior va assegurar que no permetria que el C-Star arribés a cap port espanyol.

El vaixell va tenir al mes d’agost un problema tècnic i l’oenagé Sea-Eye, que treballa justament en el rescat de persones al mar, es va dirigir a l’embarcació  per assistir-la, però Defend Europe s’hi va negar en rodó , segons va explicar la tripulació a les xarxes socials.