28 maig 2020

Anar al contingut

Sense acord en la primera reunió per evitar la nova vaga d'Eulen

La Generalitat ha proposat sense èxit que la companyia readmeti els empleats acomiadats i anul·li els expedients sancionadors

Sense acord en la primera reunió per evitar la nova vaga d'Eulen

CARLOS MONTANYES

El primer intent de la Generalitat per evitar la nova aturada dels treballadors d’Eulen a l’aeroport del Prat es va acabar ahir sense acord: els treballadors mantenen la convocatòria de vaga a partir del 8 de setembre. La Generalitat ha proposat que la companyia readmeti els empleats acomiadats i anul·li els expedients sancionadors, i evitar d’aquesta manera les noves aturades en els filtres de seguretat, però les parts no ho han acceptat.

En declaracions als mitjans de comunicació a la sortida de la trobada, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, va assegurar que des de la Generalitat s’ha insistit a l’empresa que accepti la proposta de mediació de la mateixa convocatòria de vaga, que passa per la readmissió dels dos treballadors que van ser acomiadats i l’anul·lació de dos expedients sancionadors.

«Es planteja una vaga diferent i que gira al voltant de suposades represàlies», ha dit Ginesta, que també ha recordat que el conflicte està subjecte a un laude i a una situació jurídica complicada. Ha lamentat que a la mediació d’ahir no hi assistissin per part d’Eulen persones «directives i responsables que poguessin assumir compromisos».

Ginesta ha manifestat que el preocupa aquesta nova situació perquè a la Generalitat «li interessa resoldre el conflicte en la seva integritat i retornar a la normalitat el servei del Prat». Els contactes seguiran avui.