Sense acord en la primera reunió per evitar la nova vaga d'Eulen

La Generalitat ha proposat sense èxit que la companyia readmeti els empleats acomiadats i anul·li els expedients sancionadors

zentauroepp39643488 barcelona 11 08 2017    siguen las colas en el aerop erto de170828205941

zentauroepp39643488 barcelona 11 08 2017 siguen las colas en el aerop erto de170828205941 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

El primer intent de la Generalitat per evitar la nova aturada dels treballadors d’Eulen a l’aeroport del Prat es va acabar ahir sense acord: els treballadors mantenen la convocatòria de vaga a partir del 8 de setembre. La Generalitat ha proposat que la companyia readmeti els empleats acomiadats i anul·li els expedients sancionadors, i evitar d’aquesta manera les noves aturades en els filtres de seguretat, però les parts no ho han acceptat.

En declaracions als mitjans de comunicació a la sortida de la trobada, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, va assegurar que des de la Generalitat s’ha insistit a l’empresa que accepti la proposta de mediació de la mateixa convocatòria de vaga, que passa per la readmissió dels dos treballadors que van ser acomiadats i l’anul·lació de dos expedients sancionadors.

Notícies relacionades

«Es planteja una vaga diferent i que gira al voltant de suposades represàlies», ha dit Ginesta, que també ha recordat que el conflicte està subjecte a un laude i a una situació jurídica complicada. Ha lamentat que a la mediació d’ahir no hi assistissin per part d’Eulen persones «directives i responsables que poguessin assumir compromisos».

Ginesta ha manifestat que el preocupa aquesta nova situació perquè a la Generalitat «li interessa resoldre el conflicte en la seva integritat i retornar a la normalitat el servei del Prat». Els contactes seguiran avui.